ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Τέσσερις κυανόλευκοι στις Εθνικές

τέσσερις-κυανόλευκοι-στις-εθνικές-72126

Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης και Παπουτσογιαννόπουλος στην Ελπίδων και ο Μέτσε στην Αλβανία

Τέσσερις ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου βρίσκονται μέσα στις επιλογές των Εθνικών ομάδων Κ21. Συγκεκριμένα στην Εθνική Ελπίδων του Κώστα Τσάνα, κλήθηκαν οι Νίκος Γιαννιτσάνης, Αλέξανδρος Μουζακίτης και Θοδωρής Παπουτσογιαννόπουλος, ενώ στην αντίστοιχη της Αλβανίας ο Νέτις Μέτσε.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η Νίκη Βόλου μπορεί μέχρι στιγμής να μην τα πηγαίνει όπως θα ήθελε στο πρωτάθλημα της SuperLeague, κανείς όμως δεν αμφιβάλλει για το ταλέντο των ποδοσφαιριστών της. Ετσι, τέσσερις εξ’ αυτών έχουν κληθεί από τους ομοσπονδιακούς προπονητές.

Τρεις στον Αγιο Κοσμά

Στον Αγιο Κοσμά για να προπονηθούν υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ελπίδων (Κ21), Κώστα Τσάνα, θα παρευρεθούν για ένα τριήμερο οι Νίκος Γιαννιτσάνης (4 συμ. πρωτάθλημα, 1 συμ. κύπελλο), Αλέξης Μουζακίτης (4 συμ. πρωτάθλημα) και Θοδωρής Παπουτσογιαννόπουλος. Οι τρεις νεαροί κυανόλευκοι θα δοκιμαστούν Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (9-10-11/10) από τον Ελληνα τεχνικό, ώστε ο τελευταίος να τους αξιολογήσει και να διαπιστώσει αν θα τους έχει στη λίστα των παικτών που θα καλέσει για τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση των κλήσεων από την ΕΠΟ. Υπενθυμίζεται πως η Εθνική Ελπίδων, παρά την προσπάθειά της στην πρόσφατη πρώτη φάση των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, δεν κατάφερε να προκριθεί στα play offs των προκριματικών, εξαιτίας ενός νικηφόρου τέρματος της Σουηδίας απέναντι στην Τουρκία στο 92’, που χάρισε τη νίκη με 4-3 στους Σκανδιναβούς και συνάμα την πρόκριση. Τότε, με το εθνόσημο στο στήθος αγωνίστηκε ο επίσης κυανόλευκος, Νίκος Μαρινάκης.

Στην εθνική Αλβανίας ο Μέτσε

Στην αποστολή της ομάδας Κ21 της εθνικής Αλβανίας βρίσκεται μεταξύ άλλων ο 19χρονος ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου, Νέτις Μέτσε (3 συμ. στο πρωτάθλημα). Ο ταλαντούχος μέσος των κυανόλευκων, που ξεκίνησε ως βασικός στη φετινή προσπάθεια της Super League, κλήθηκε για πρώτη φορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της γειτονικής χώρας, προκειμένου να συμμετάσχει σε φιλικό παιχνίδι που θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη το απόγευμα στη Ρουμανία με την αντίστοιχη ομάδα. Στην αποστολή βρίσκονται επίσης ο Κλόντιαν Γκίνο του Αρη, που πέρυσι έπαιξε με τη φανέλα του Φωστήρα, αλλά και ο αμυντικός Κρίστι Κιόσε, ο οποίος έχει δοθεί δανεικός από τον ΠΑΟΚ στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Σημειώνεται πως στην εθνική Ελπίδων της Αλβανίας, ένας άλλος κυανόλευκος, ο Βασίλης Σκούρτης έχει 11 συμμετοχές και δύο γκολ και με την Κ19 δύο συμμετοχές και ένα γκολ.

Σε αναμονή για αντίπαλο

Στις προπονήσεις επέστρεψαν και πάλι από χθες οι ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου μετά το ρεπό της περασμένης Κυριακής. Οι κυανόλευκοι που ψάχνουν ένα δυνατό αντίπαλο για φιλικό παιχνίδι περιμένουν απάντηση από τις ομάδες που προσκάλεσαν στο Πανθεσσαλικό και σήμερα αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση. Στόχος των Βολιωτών είναι να αντιμετωπίσουν κάποια ομάδα από το εξωτερικό και προτάσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα σε ομάδες από τη Γεωργία και την Αλβανία αλλά ως εναλλακτική λύση προβάλλει και κάποια ομάδα της Super League. Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας είδε και πάλι από χθες τους ποδοσφαιριστές του με την απογευματινή προπόνηση στο Πανθεσσαλικό να περιλαμβάνει ασκήσεις με μπάλα αλλά και ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο.

Επέστρεψε ο Μαχλελής

Στα ευχάριστα της χθεσινής ημέρας συγκαταλέγεται το γεγονός ότι ο Γιώργος Μαχλελής επέστρεψε και πάλι στις προπονήσεις, έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα που είχε και τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό και πλέον είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας ενόψει της συνέχειας.

Αποφασίζει η SuperLeague

Αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει η διοργανώτρια αρχή τους πρωταθλήματος της SuperLeague, προκειμένου να αποφασίσει αν το επόμενο σαββατοκύριακο θα γίνει η 6η αγωνιστική που «χάθηκε» ή θα συνεχίσουμε απ’ την έβδομη. Πιθανότερο σενάριο μέχρι στιγμής είναι οι ομάδες της SuperLeagueνα συνεχίσουν με την 7η αγωνιστική και έτσι η Νίκη Βόλου θα αγωνιστεί με τον Πανθρακικό το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 4 μ.μ. Εάν όμως αποφασιστεί να γίνει η 6η αγωνιστική τότε οι κυανόλευκοι θα παίξουν και πάλι εντός έδρας αλλά τη Δευτέρα 20 Αυγούστου με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, σενάριο που συγκεντρώνει και τις λιγότερες πιθανότητες. Το Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League θα ξεκινήσει στις 2μ.μ. Μάλιστα το θέμα αυτό είναι το υπ’ αριθμόν ένα στην ημερήσια διάταξη και όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συνεταιρισμού θα καθοριστεί το αγωνιστικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα από την 6η έως και την 17η αγωνιστική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου