ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επέκταση του αεροδρομίου Σκιάθου ~ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

επέκταση-του-αεροδρομίου-σκιάθου-ξεκ-720854

Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους υπευθύνους της ΕΥΔΕ και τον ανάδοχο

Ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες επέκτασης στο χώρο στάθμευσης αεροσκαφών και στον αεροδιάδρομο του αερολιμένα της Σκιάθου. Λόγω μάλιστα της τουριστικής περιόδου και της αυξημένης κίνησης, οι εκσκαπτικές εργασίες που ήδη πραγματοποιούνται θα είναι όσο το δυνατόν πιο ήπιες, ενώ σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο ετών.

Στο μεταξύ, χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Σκιάθου μεταξύ των υπευθύνων από το Τμήμα Μελετών του Προγράμματος της ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Ν. Ελλάδας για το έργο: «επέκταση δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών και νέου συνδετήριου τροχοδρόμου στον Κρατικό Αερολιμένα Σκιάθου» και του κ. Πλωμαρίτη.

Οι επιβλέποντες από το Τμήμα Μελετών του Προγράμματος της ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Ν. Ελλάδας ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για το χρονοδιάγραμμα του συγκεκριμένου έργου και ακολούθησε διαλογική συζήτηση για την αποφυγή και αντιμετώπιση κάποιων θεμάτων, που άπτονται της κατασκευής του.

Στη συνέχεια προσήλθε ο ανάδοχος του έργου με τους συνεργάτες του και έγινε η πρώτη γνωριμία μεταξύ όλων και συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα θέματα που αφορούν στην υλοποίησή του. Ο Δήμαρχος Σκιάθου εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, διατυπώνοντας παράλληλα την ευχή να ολοκληρωθεί σύντομα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εντός δύο χρόνων, το έργο, βοηθώντας έτσι την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού.

Αίτημα ετών αποτελεί, στο μεταξύ, για την Σκιάθο το έργο επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης των αεροσκαφών στο διεθνή αερολιμένα της Σκιάθου, προκειμένου να καταστεί πιο λειτουργικός και προσβάσιμος για περισσότερα αεροσκάφη, στην αιχμή κυρίως της τουριστικής σεζόν.

Η Υπουργική απόφαση που υπογράφηκε πρόσφατα, αφορά, συγκεκριμένα, στην υλοποίηση της επέκτασης του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών, την ανακατασκευή του υφιστάμενου συνδετηρίου τροχόδρομου και στην κατασκευή νέου τροχοδρόμου, συνολικού μήκους 140 μέτρων.

Επίσης την επέκταση του διαδρόμου προς βορρά κατά 110 μέτρα και την κατασκευή παράπλευρης οδού 530 μέτρων. Το έργο είναι, σημειωτέον, ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας», ενώ το σχέδιο σύμβασης διαβιβάστηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο.

Λαμβανομένου μάλιστα υπόψη του γεγονότος ότι το αεροδρόμιο της Σκιάθου είναι βασική πύλη εισόδου για τον εισερχόμενο τουρισμό και στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, είναι προφανές ότι τα προβλεπόμενα έργα θα συμβάλουν στην περαιτέρω αύξηση του αριθμού των αεροσκαφών και κατ’ επέκταση, των επισκεπτών της θερινής περιόδου, που προέρχονται από διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Παράλληλα όμως, οι θέσεις των αιρετών, της τοπικής κοινωνίας και των επαγγελματιών, συγκλίνουν υπέρ της άποψης, ότι η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου θα δώσει περαιτέρω ώθηση στο νησί, συμβάλλοντας στην ευρύτερη ανάπτυξή του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου