ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ηρθε στον κόσμο στο Κ.Υ. Σκιάθου!

ηρθε-στον-κόσμο-στο-κ-υ-σκιάθου-720892

Περιχαρείς η μαία και οι γιατροί για την ομαλή έλευση ενός υγιέστατου βρέφους

Ενα υγιέστατο αγοράκι, βάρους 2,5 κιλών, ήρθε στον κόσμο στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου! Ανάμεσα στις αντίξοες συνθήκες, στις οποίες καθημερινά δίνουν αγώνα για να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, μέσα σε ατελείωτες λίστες ελλείψεων προσωπικού και εξοπλισμών, χαμογέλασαν προχθές το μεσημέρι με την έλευση ενός νέου μέλους για οικογένεια Πολωνών, η οποία κατοικεί και εργάζεται στο νησί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Απομακρύνθηκαν για λίγο οι έγνοιες για τις δυσκολίες και τα κενά ενός συστήματος υγείας που ταλαιπωρούν τους ίδιους και τους κατοίκων της περιφέρειας -ιδίως της νησιωτικής- και όλοι μαζί πλημμύρισαν από ευτυχία και ευχαρίστησαν το Θεό, που βοήθησε, ώστε να μη συμβεί οποιοδήποτε απρόοπτο στη μητέρα και το νεογέννητό της.

Στις 3.30 προχθές το μεσημέρι, στο Κ.Υ. Σκιάθου τέθηκαν σε ετοιμότητα, όταν ενημερώθηκαν για την επικείμενη άφιξη της ετοιμόγεννης. Με πόνους που μαρτυρούσαν ότι η έλευση του βρέφους ήταν ζήτημα πολύ σύντομου χρόνου και κατά συνέπεια κανένα περιθώριο δεν υπήρχε για τη διακομιδή της επίτοκου στο Νοσοκομείο Βόλου, στο πλευρό της βρέθηκαν η μοναδική μαία του Κέντρου Υγείας, ο παιδίατρος – διευθυντής του ΕΣΥ Παναγιώτης Σταμούλης και ο διευθυντής του Κ.Υ. Νίκος Σακελαρόπουλος.

Είκοσι λεπτά αργότερα ακούστηκε το πρώτο κλάμα του νεογέννητου και η 40χρονη μητέρα του το κράτησε στην αγκαλιά της, με το σύζυγό της, 56 ετών και τα άλλα δύο μικρά παιδιά της οικογένειας να ενημερώνονται ότι μητέρα και βρέφος χαίρουν άκρας υγείας και πως όλα πήγαν καλά.

Για τον παιδίατρο του νησιού, ο οποίος επέστρεψε άμεσα στη θέση του για τη γέννα, παρ’ όλο που το ωράριο του είχε ολοκληρωθεί, ήταν η έβδομη γέννα, στη διάρκεια των 14 ετών που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας της Σκιάθου.

«Ευτυχώς και σε αυτή την περίπτωση όλα κύλησαν κατ’ ευχή και δεν δημιουργήθηκε καμία επιπλοκή ούτε στη μητέρα, ούτε στο νεογέννητο. Είναι γνωστό ότι στα Κέντρα Υγείας δεν υπάρχουν υποδομές και δε θεωρούνται κατάλληλα για τη γέννηση ενός μωρού. Εάν οτιδήποτε πάει στραβά δεν θα είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε. Ωστόσο, το μωράκι ήρθε ομαλά στον κόσμο, γεμάτο υγεία, βάρους 2,5 κιλών και έκλαψε αμέσως», ανέφερε ο παιδίατρος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η οικογένεια της 40χρονη υπήκοου Πολωνίας, η οποία εργάζεται στη Σκιάθο όπως και ο σύζυγός της, ως επιστάτης ξενοδοχείου στο νησί, ζει με λιγοστούς οικονομικούς πόρους και κατά συνέπεια η εγκυμονούσα δεν είχε τακτική γυναικολογική παρακολούθηση. Αν και διένυε τις τελευταίες ημέρες της κύησης, θεωρούσε ότι είχε ακόμη περιθώριο δύο εβδομάδων μέχρι να γεννήσει. Τελικά, όλα έληξαν χωρίς προβλήματα.

Η 40χρονη και το βρέφος της διακομίσθηκαν με το πλοίο της γραμμής στο Νοσοκομείο Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου