ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναψυκτήριο σε αναδασωτέα περιοχή της Σκιάθου;

αναψυκτήριο-σε-αναδασωτέα-περιοχή-τη-721766

Τη διερεύνηση καταγγελιών που έγιναν από πολίτες της Σκιάθου για τη λειτουργία καταστήματος μαζικής εστίασης και αναψυχής σε αναδασωτέα περιοχή, ζήτησε με έγγραφο που απέστειλε στο Δασαρχείο Σκοπέλου η πολιτική κίνηση των Οικολόγων Πρασίνων Μαγνησίας.

Οπως αναφέρει σε σχετικό έγγραφο που απέστειλε στο Δασαρχείο Σκοπέλου ο Συντονιστής Μαγνησίας των Οικολόγων Πρασίνων, Θεολόγος Παρδαλίδης, στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων Μαγνησίας έχουν φθάσει καταγγελίες από πολίτες της Σκιάθου, ότι σε αναδασωτέα περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Σκιάθου λειτουργεί κατάστημα μαζικής εστίασης και αναψυχής. Η αναδασωτέα περιοχή είναι στη θέση «Στροφυλιά», περιοχή Δημοτικής Ενότητας Σκιάθου, του Δήμου Σκιάθου, Νομού Μαγνησίας και έχει ΦΕΚ 649, Δ, 20-11-12.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν από το Δασαρχείο Σκοπέλου ενημέρωση, εάν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για το κτίσμα στην αναδασωτέα περιοχή. Μάλιστα απέστειλαν προς το δασαρχείο τόσο το ΦΕΚ, με το οποίο η συγκεκριμένη περιοχή έχει κριθεί αναδασωτέα, όσο και τη σχετική απόφαση που υπογράφεται από τη δημοτική αρχή της Σκιάθου τον περασμένο Μάιο σύμφωνα με την οποία δόθηκε άδεια λειτουργίας στη συγκεκριμένη επιχείρηση εστίασης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το 2012 η συγκεκριμένη έκταση εμβαδού 614,91 τ.μ. στη θέση «Στροφυλιά» περιοχής Δημοτικής Ενότητας Σκιάθου, του Δήμου Σκιάθου, Νομού Μαγνησίας έχει κριθεί αναδασωτέα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Μάλιστα όπως αναγράφεται στο ΦΕΚ, σκοπός της κήρυξης της ανωτέρω έκτασης ως αναδασωτέας, είναι η διατήρηση του δασικού χαρακτήρα αυτής, ο αποκλεισμός διάθεσής της για άλλη χρήση και η αποκατάσταση με φυσική αναγέννηση της καταστραφείσας δασικής βλάστησης. (Η έκταση αυτή, πριν την παράνομη εκχέρσωση- όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ- αποτελούσε δάσος χαλεπίου πεύκης με υπόροφο αείφυλλα πλατύφυλλα και βαθμό συγκόμωσης άνω του 25%).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου