ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δημιουργικός πυρήνας στη Σκιάθο

δημιουργικός-πυρήνας-στη-σκιάθο-722766

Εκθέσεις στη μικρή αίθουσα τέχνης και πολιτισμού της οδού Παπαδιαμάντη

Σημείο αναφοράς αποτελεί για τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες της Σκιάθου, η Μικρή Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού που δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2011 με πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Σκιάθου, χάρη στην παραχώρηση του οικήματος και την αμέριστη προσφορά εθελοντικής εργασίας των μελών της.

Η ιδέα ήταν του εικαστικού Νίκου Ακρίβου, ο οποίος και έχει επιμεληθεί πολλές από τις εκθέσεις. «Με την ενέργειά μας αυτή φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στους μόνιμους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες του τόπου μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, εκδηλώσεις πολιτισμού, τέχνης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, ελπίζοντας να οδηγηθούμε σε μια κοινωνία δραστήρια, δημιουργική και χαρούμενη», υπογραμμίζουν οι εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας.

Στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, θα πραγματοποιηθούν δύο εκθέσεις φωτογραφίας, μία έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας, video, που θα επαναληφθούν και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς επίσης και μία έκθεση κεραμικής. Επίσης συγκεντρώνεται υλικό για έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Αρχιτεκτονικά στοιχεία της Σκιάθου που χάνεται», η οποία προγραμματίζεται στη διάρκεια του χειμώνα.

Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη 17 Ιουλίου έως το Σάββατο 27 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Ι. Πασχάλη με τίτλο: «Ουρανός και γη».

Από την Τετάρτη 31 Ιουλίου έως το Σάββατο 10 Αυγούστου προγραμματίζεται η έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας και Video από τους Σελένα Κοφινά και Ιάσωνα Κοφινά, με τίτλο «Impression – Expression».

Στο διάστημα μεταξύ 16ης και 24ης Αυγούστου προγραμματίζεται η έκθεση κεραμικής της Μαρίας Λαλαούνη με τίτλο: «Νότιος προσανατολισμός» και από τις 28 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, σειρά έχουν οι φωτογραφικές «Περιπλανήσεις» της Έλλης Τσεντίλογλου – Κανταράκια και του Νίκου Κανταράκια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου