ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ψάχνουν «φιλέτα» στη Σκιάθο

ψάχνουν-φιλέτα-στη-σκιάθο-727061

Στην κατεύθυνση της Σκιάθου στρέφουν το βλέμμα Ρώσοι επενδυτές, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες επισκέφτηκαν τον προηγούμενο μήνα το νησί, αναζητώντας με κάθε διακριτικότητα μεγάλες εκτάσεις γης.

Οι εν λόγω επενδυτές επισκέφτηκαν την Σκιάθο με ιδιωτικό τζετ, προκειμένου να δουν από κοντά διαθέσιμες προς πώληση εκτάσεις ή και ακίνητα, τα οποία προσφέρονται για επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ αναμένεται να επανέλθουν στην διάρκεια της σεζόν.

Στο μεταξύ, έχουν ήδη ξεκινήσει οι αεροπορικές αφίξεις Ρώσων επισκεπτών στο νησί και όπως εκτιμάται, ανοίγει ένας νέος, σημαντικός κύκλος δράσης για την οικονομία της Σκιάθου, συνυπολογίζοντας το προαναφερθέν επενδυτικό ενδιαφέρον από επιχειρηματίες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Στο πλαίσιο μάλιστα αυτό, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά κατάστημα πώλησης γουναρικών από Καστοριανό επιχειρηματία, λόγω της άφιξης Ρώσων στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Οι προσδοκίες των επαγγελματιών του νησιού είναι μεγάλες σε ότι αφορά στην Ρώσικη αγορά, ενώ παράλληλα εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον από Γάλλους, αλλά και Ιταλούς, οι οποίοι ενδιαφέρονται κυρίως να αγοράσουν βίλες σε παραθαλάσσια σημεία της Σκιάθου. Οι Άγγλοι εμφανίζονται μάλλον διστακτικοί, επηρεασμένοι προφανώς από την γενικότερη οικονομική κατάσταση που επικρατεί, στην παρούσα τουλάχιστον φάση, διατηρώντας, ωστόσο, την πρωτοκαθεδρία σε σχέση με την τουριστική κίνηση του νησιού.

Οι περιοχές που κατά βάση προτιμώνται είναι παραθαλάσσιες, οι οποίες εντάσσονται, ωστόσο, στις οικονομικές δυνατότητες των επενδυτών, προκειμένου να υλοποιήσουν τον στόχο τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο διαφαίνεται σχετική κινητικότητα στο επενδυτικό πεδίο, η οποία αναμένεται να καταστεί, ωστόσο, εντονότερη στο μέλλον.

Στην γειτονική Σκόπελο το επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται, αντίστοιχα, από Άγγλους και Γάλλους κυρίως, οι οποίοι δηλώνουν γοητευμένοι από το νησί και επιδιώκουν να αγοράσουν κάποιο διαθέσιμο ακίνητο.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Γεράσιμος Περδικάρης, ιδιοκτήτης τουριστικού και μεσιτικού γραφείου στην Σκόπελο, υπογραμμίζει ότι: «γίνονται κάποιες αγοραπωλησίες και υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά είναι μάλλον υποτονικό στην παρούσα περίοδο». Οι εν δυνάμει επενδυτές είναι κατά βάση Άγγλοι και Γάλλοι, οι οποίοι «ενδιαφέρονται κυρίως να αγοράσουν σπίτια που ήδη χρησιμοποιούνται ή χρίζουν αναπαλαίωσης ή ανακατασκευής ενδεχομένως» αναφέρει ο ίδιος.

Η αγορά οικοπέδων και εκτάσεων είναι μάλλον υποτονική, ενώ στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι περιοχές που εκτείνονται από την Γλώσσα μέχρι το Έλιος κατά βάση.

Οι μελλοντικές εξελίξεις είναι μάλλον δύσκολο να προσδιοριστούν με ακρίβεια, αλλά όπως εκτιμάται, καθοριστικής σημασίας παράγοντας, ο οποίος επηρεάζει όλους τους τομείς, είναι η προσβασιμότητα στην συγκεκριμένη νησιωτική περιοχή και όχι μόνο.

«Η πρόσβαση είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο στην προσέλκυση επενδύσεων και το πρώτο στοιχείο που λαμβάνει κανείς υπόψη, είναι πόσο εύκολα μπορεί να προσεγγίσει κανείς το νησί» επισημαίνει ο ομιλών, για να προσθέσει ότι εξίσου καθοριστικοί είναι οι παράγοντες που άπτονται της οικονομίας και της γενικότερης μορφολογίας του νησιού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου