ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αυλαία στο Φεστιβάλ Σκοπέλου

αυλαία-στο-φεστιβάλ-σκοπέλου-768418

Εκδηλώσεις στο Ασκληπιείο και σε άλλα σημεία του νησιού

Ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος των εκδηλώσεων του 1ου Μουσικού Φεστιβάλ Σκοπέλου, το οποίο θα «φιλοξενηθεί» στις 21:00 στην «Ανατολή» στο Κάστρο Σκοπέλου, με γιορτή σε μαγευτικό τοπίο, όπου «θα ανταλλάξουμε εντυπώσεις και προτάσεις για το μέλλον.

Εκεί ο γνωστός σε όλους μας Γιώργος Ξηντάρης κι ο Αντώνης Ξηντάρης κλείνοντας το φεστιβάλ θα μας ταξιδέψουν με την υπέροχη μουσική τους» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές. Ο κύκλος των συναυλιών άνοιξε στην Παναγίτσα στο Κάστρο και έδωσε ξεχωριστό χρώμα σε διάφορα σημεία και σημαντικά μνημεία του νησιού.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι την περασμένη Τρίτη, πραγματοποιήθηκε συναυλία στο Ασκληπιείο, το πρώτο αρχαίο μνημείο που έχει αναδειχθεί σε επίπεδο Βορείων Σποράδων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, όπου παρέστη η προϊσταμένη της ΙΓ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση του κοινού στον χώρο του μνημείου, αλλά και του εκθεσιακού χώρου που έχει δημιουργηθεί.

Ντόπιοι αλλά και ξένοι έσπευσαν να απολαύσουν την μουσική βραδιά, η οποία διανθίστηκε από την εμφάνιση της Παιδικής Χορωδίας του 1ου Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου, της Διεθνούς Χορωδίας Σκοπέλου και του μουσικού σχήματος από το Βόλο, με τους: Ζουμπέκη Μαρία (κιθάρα)- Ζουμπέκη Κατερίνα (κιθάρα)- Λιαναρίδου Τώνια (φωνή) και Σοφία Λάππα (ακορντεόν) σε έντεχνο Ελληνικό πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι το 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Σκοπέλου που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, χάρη στην συνεργασία των εθελοντών αλλά και αλλοδαπών που ζουν στο νησί, με την συνδρομή του Δήμου Σκοπέλου, είναι καρπός συλλογικής προσπάθειας.

Στόχος των διοργανωτών είναι να αποτελέσει θεσμό σε βάθος χρόνου, προκειμένου να δίνεται η ευκαιρία στους απανταχού φίλους της μουσικής, να συμμετέχουν, ενισχύοντας την πολιτιστική δράση αλλά και την παρουσία του νησιού στον διεθνή τουριστικό χάρτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου