ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανοίγει αυλαία το 1ο Μουσικό Φεστιβάλ στη Σκόπελο

ανοίγει-αυλαία-το-1ο-μουσικό-φεστιβάλ-σ-773152

Διεθνή μουσικά ηχοχρώματα στην Σκόπελο

Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας είναι το 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Σκοπέλου που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, χάρη στην συνεργασία των εθελοντών αλλά και αλλοδαπών που ζουν στο νησί, με την συνδρομή του Δήμου Σκοπέλου.

Ο κύκλος των συναυλιών και εν γένει μελωδικών εκδηλώσεων αρχίζει αύριο Δευτέρα στις 20.00 στην Παναγίτσα στο Κάστρο, με χαιρετισμό του Δημάρχου Γιώργου Μιχελή.

Στην επίσημη πρώτη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί εμφάνιση της Διεθνούς Χορωδίας Σκοπέλου, η αυριανή βραδιά διανθίζεται με μουσικές στιγμές από τον Βαγγέλη Κοχύλη στο μπουζούκι.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται την Τρίτη 28 Μαΐου στις 20.00 στο Ασκληπιείο, με την εμφάνιση της Παιδικής Χορωδίας του 1ου Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου, της Διεθνούς Χορωδίας Σκοπέλου και του μουσικού σχήματος από το Βόλο, με τους: Ζουμπέκη Μαρία (κιθάρα)- Ζουμπέκη Κατερίνα (κιθάρα)- Λιαναρίδου Τώνια (φωνή) και Σοφία Λάππα (ακορντεόν) σε έντεχνο Ελληνικό πρόγραμμα.

Την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 20:00 στο παλιό λιμάνι, η βραδιά περιλαμβάνει παρουσίαση του Παπαδαυΐδ Γιώργου σε Ελληνικές και ξένες μπαλάντες, του Μάριου Καραγιαννάκη σε δικά του τραγούδια.

Επίσης οι παριστάμενοι θα ακούσουν τον Γιώργο Μιχελή σε δικά του τραγούδια, τον Δημήτρη Τζίτζη σε Ελληνικό και ξένο τραγούδι, τον Max Murry σε ροκ κομμάτια και το μουσικό σχήμα με τον Παναγιώτη Αστεριάδη. Στο μπουζούκι ο Θανάσης Σύρος, κιθάρα παίζει ο Γιάννης Ξηρογάννης, μπαγλαμά ο Κώστας Λεμονής, μπουζούκι ο Δημήτρης Λεμονής και ακορντεόν σε λαϊκά και ρεμπέτικα.

Την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 19:00 στην Παναγία Λιβαδιώτισσα, η Βρετανίδα σοπράνο Lucile Clitherow θα ερμηνεύσει κλασσικό ρεπερτόριο, με τη συνοδεία του Rod Illife και της Διεθνούς Χορωδίας Σκοπέλου.

Την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 21:00 στο καφέ «Bardon» θα εμφανιστούν ο Linden Iliffe σε ξένο ρεπερτόριο, με τη συνοδεία του Rod Illife στα πλήκτρα, τα αδέρφια Παπαλάππα σε έντεχνο τραγούδι και το μουσικό σχήμα «Ίαμβος» με τους Κωνσταντίνο Γράβο (τρομπέτα), Δρ.Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη στο (πιάνο) Ζαφειρούλα Χαντή (βιολοντσέλο) σε ρυθμούς Αργεντίνικους και τζαζ.

Το Σάββατο 1η Ιουνίου στις 21:00 στον κινηματογράφο «Ορφέας» θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη συμμετοχή της Διεθνούς Χορωδίας Σκοπέλου, του Linden Iliffe και της Rhiannon Shepherd σε ξένα τραγούδια, του Νίκου Γιαννάτου σε γνωστά αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια, του ταλαντούχου τραγουδοποιού Γιώργου Σταυρακάκη με τους Σταύρο Σταυρακάκη, Γιάννη Παπαστεργίου κι Ερμιόνη Καββαδία.

Η βραδιά θα διανθιστεί από την παρουσία ντόπιων αγαπημένων καλλιτεχνών, όπως oι «Χωρίς Πρόβα» (Κώστας Σουρμαΐνης, Ειρήνη Λιθαδιώτου, Γιώργος Γερακίνης και Δημήτρης Νικολάου) σε γνωστά έντεχνα Ελληνικά τραγούδια κι επίσης το μουσικό σχήμα «Ίαμβος» με τους Κωνσταντίνο Γράβο (τρομπέτα), Δρ.Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη στο (πιάνο) Ζαφειρούλα Χαντή (βιολοντσέλο) και Τζένη Χατζηδήμου (φωνή) σε έντεχνο Ελληνικό τραγούδι.

Ο κύκλος κλείνει την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 21:00 στην «Ανατολή» στο Κάστρο Σκοπέλου, με γιορτή σε μαγευτικό τοπίο, όπου «θα ανταλλάξουμε εντυπώσεις και προτάσεις για το μέλλον.

Εκεί ο γνωστός σε όλους μας Γιώργος Ξηντάρης κι ο Αντώνης Ξηντάρης κλείνοντας το φεστιβάλ θα μας ταξιδέψουν με την υπέροχη μουσική τους» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου