ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πράσινη ανάπτυξη στην Σκόπελο

πράσινη-ανάπτυξη-στην-σκόπελο-773752

Σύσσωμο, τάχθηκε υπέρ της υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση της αποκομιδής των απορριμμάτων με τη μέθοδο της υπογειοποίησης, το Δημοτικό Συμβούλιο της Σκοπέλου, στην διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο» ενώ όπως υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής «πρόκειται για ένα σπουδαίο περιβαλλοντικό έργο, το οποίο θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στο νησί, εάν ενταχθούμε τελικά στο Πράσινο Ταμείο». Ανάλογες θέσεις διατύπωσε από την πλευρά του και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Χρήστος Βασιλούδης, κάνοντας επίσης λόγο για «ένα έργο το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά το νησί».

Αντιρρήσεις διατυπώθηκαν, εξάλλου, σε σχέση με την πρόταση χορήγησης τρίτης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Συντήρηση κτιρίου Ξενία», από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ο κ. Βασιλούδης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ανέφερε ότι «ψηφίσαμε λευκό διότι εκτιμούμε ότι δεν είναι δυνατόν να δοθεί τρίτη παράταση σ’ ένα έργο το οποίο δημοπρατήθηκε στη διάρκεια της θητείας μου και υλοποιήθηκε επί των ημερών της νέας Δημοτικής Αρχής».

Αναλύοντας τον τυπικό χαρακτήρα της τρίτης παράτασης, ο Δήμαρχος Σκοπέλου εξήγησε από την πλευρά του ότι «το θέμα είναι τυπικό, λόγω του γεγονότος ότι είχε αργήσει να συσταθεί σε Σώμα το αρμόδιο Τεχνικό Συμβούλιο, που λειτουργεί πλέον σε επίπεδο Περιφέρειας. Συγκροτήθηκε, στο μεταξύ, το Συμβούλιο, και κατά συνέπεια, προσθέτει ο κ. Μιχελής, διεκπεραιώνονται τα έργα που είχαν ξεκινήσει σε βάθος χρόνου».

Στην διάρκεια της παραπάνω συνεδρίασης υπέβαλε επίσης την παραίτησή του από την θέση του δημοτικού συμβούλου ο Αγγελής Τζουβελέκης, μέλος της ομάδας πλειοψηφίας, για λόγους υγείας και την θέση του καταλαμβάνει ο δεύτερος επιλαχών, Αλέξανδρος Σπύρου. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος επιλαχών είχε καταλάβει αντίστοιχα την θέση του παραιτηθέντος από την θέση του δημοτικού συμβούλου, Κώστα Σκούρα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου