ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ρώσοι τουρίστες στη Σκιάθο

ρώσοι-τουρίστες-στη-σκιάθο-779854

Στις 20 Μαΐου ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από Αγία Πετρούπολη στο αεροδρόμιο του νησιού

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η έναρξη των απευθείας πτήσεων από Ρωσία προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, η οποία, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα αφίξεων τσάρτερ στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, έχει ως σημείο εκκίνησης την 20η Μαΐου.

Οι πτήσεις τσάρτερ από την Ρωσία θα διαρκέσουν καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν και εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην περαιτέρω αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού τόσο στο νησί του Παπαδιαμάντη, όσο και στα νησιά των Βορείων Σποράδων κατ’ επέκταση.

Τρεις μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 23 Μαΐου ξεκινούν οι πρώτες αφίξεις τσάρτερ από το Μόναχο, γεγονός πολύ σημαντικό κατά τους επαΐοντες περί τα τουριστικά ζητήματα, διότι αναμένεται να αυξηθεί η επισκεψιμότητα των Γερμανών τουριστών, η οποία είχε περιοριστεί σε σποραδικές, μεμονωμένες αφίξεις κατά την αντίστοιχη περσινή σεζόν, ελλείψει απευθείας αεροπορικής σύνδεσης.

Πέρυσι υπήρξε σαφής αύξηση στις συνολικές αφίξεις αλλοδαπών τουριστών στα νησιά, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του κρατικού αερολιμένα της Σκιάθου.

Σύμφωνα, παράλληλα, με τα μέχρι στιγμής υπάρχοντα δεδομένα, αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη άνοδος των ποσοστών επισκεψιμότητας στο πεδίο του εισερχόμενου τουρισμού, ενώ ουδεμία πρόβλεψη μπορεί να γίνει, ακόμη τουλάχιστον, σε σχέση με την διάθεση των ημεδαπών τουριστών.

Παράλληλα όμως, εντός του Ιουλίου ξεκινάει το πρόγραμμα αφίξεων τσάρτερ από την Κύπρο, στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Το νησί του Παπαδιαμάντη είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός για χιλιάδες Κυπρίους, οι οποίοι το επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Στο μεταξύ, πυκνώνουν σταδιακά οι αεροπορικές αφίξεις στην Σκιάθο και ήδη βρίσκονται αρκετοί Αγγλοι και Ολλανδοί επισκέπτες στο νησί, ενώ χθες ειδικότερα, αφίχθησαν επτά τσάρτερ από την Μεγάλη Βρετανία.

Οι πρώτες σκέψεις των επαγγελματιών είναι θετικές, ενώ όπως τονίζει ο κ. Κουκουλάκης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και του Ομίλου Επιχειρηματιών Σκιάθου «η φετινή σεζόν θα πάει καλά, διότι οι υπάρχουσες προκρατήσεις είναι ικανοποιητικές, ενώ παράλληλα η Σκιάθος έχει μια δυναμική που διατηρείται αναλλοίωτη κάθε χρόνο».

Βασικό σημείο προόδου αποτελεί, ωστόσο, για τον ίδιο το on line marketing, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «όσοι έχουν διαδικτυακή πρόσβαση, προωθούν καλύτερα την επιχείρησή τους, εξασφαλίζοντας παράλληλα υψηλά ποσοστά κρατήσεων».

Η Αγγλία έχει σταθερά την πρωτοκαθεδρία στην Σκιάθο, όπως άλλωστε και οι Σκανδιναβικές χώρες, που αποτελούν τους δύο βασικούς πυλώνες του εισερχόμενου τουρισμού, ενώ όπως εκτιμάται, το άνοιγμα που επιχειρείται σε νέες αγορές, θα επιφέρει μακροπρόθεσμα οφέλη στο νησί.

Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό ότι στο φετινό πρόγραμμα τουριστικών ενεργειών του Δήμου Σκιάθου καταγράφονταν συμμετοχές σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις, όπως της Ουτρέχτης, της Βιέννης, του Μιλάνου, του Βελιγραδίου, του Βερολίνου, της Μόσχας και του Βουκουρεστίου.

Είναι προφανές ότι καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να επιτευχθεί στην πράξη η ευρύτερη προβολή της Σκιάθου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα ισχυροποιούνται οι δεσμοί με τις παραδοσιακές αγορές, για ευνόητους λόγους.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου