ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Θεατρικός πυρήνας στην Αλόννησο

θεατρικός-πυρήνας-στην-αλόννησο-780818

Οι γνώριμοι πλέον στο ευρύ κοινό, οι Greek Island Thespians(GITs), παρουσιάζουν μέχρι και σήμερα τον «Ρομπέν των Δασών και το Χρυσάφι του Βασιλιά» στο κλειστό αμφιθέατρο του Δήμου Αλοννήσου στο Πατητήρι. Πρόκειται για μια αξιόλογη θεατρική ομάδα που αναπτύσσει δράση στην Αλόννησο, ανεβάζοντας, μεταξύ άλλων μια παραδοσιακή Βρετανική παντομίμα στο κλειστό αμφιθέατρο του Δήμου Αλοννήσου κατά την εβδομάδα μετά το Ορθόδοξο Πάσχα.

Σε κάθε τους εμφάνιση, τα μέλη της ομάδας κερδίζουν το κοινό με τη δυναμική τoυς παρουσία και τις εκπληκτικές τους ερμηνείες. Οι ενθουσιώδεις θεατές απολαμβάνουν την ποικιλία της μουσικής, του χορού και πάνω απ’ όλα το χιούμορ που οι παραστάσεις προσφέρουν. Η φετινή παράσταση θα ενισχυθεί περαιτέρω με το νέο εξοπλισμό φωτισμού που η ομάδα ήταν σε θέση να αγοράσει με τα έσοδα από την παραγωγή του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου που παρουσιάζει η ομάδα, ο Ρομπέν των Δασών και η συμμορία του, δεν έχουν πλέον θύματα να ληστέψουν λόγω των αυστηρών μέτρων «λιτότητας» στην Αγγλία. Έτσι, όταν ο Θεός Ερμής, ο αγγελιοφόρος των Θεών, τους ζητάει να πάνε στην Ελλάδα και να «βοηθήσουν» τον άπληστο βασιλιά Μίδα να «ξεφορτωθεί» λίγο χρυσάφι, ευτυχώς αποδέχονται. Με τη βοήθεια του αλόγου τους ξεκινούν και σύντομα φτάνουν στο παλάτι του βασιλιά και της κόρης του, Μαρίας. Ο Σερίφης του Νότιγχαμ, η μητέρα του Ρομπέν των Δασών καθώς και η κακιά μάγισσα καταδιώκουν τη συμμορία με αποτέλεσμα, η διαπλοκή και η ατιμία να κυριαρχούν στο παλάτι. Οι Θεοί επεμβαίνουν για να βεβαιωθούν ότι όλα είναι δίκαια και ότι διευθετούνται με ικανοποιητικό τρόπο, και σε πραγματικό στυλ παντομίμας, όλοι ζουν καλά και εμείς καλύτερα. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου