ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αυξημένη η κίνηση στα νησιά

αυξημένη-η-κίνηση-στα-νησιά-781665

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν τα νησιά των Βορείων Σποράδων, όπως μαρτυρά άλλωστε η μεγάλη αύξηση των επισκεπτών του Πάσχα, που μεταφράζονται αριθμητικά στην διακίνηση 5.757 συνολικά επιβατών από και προς το λιμάνι του Βόλου, έναντι 3.622 επιβατών κατά την αντίστοιχη περσινή χρονιά. Η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται γενικότερα στα νησιά των Βορείων Σποράδων, δημιουργεί ευοίωνες σκέψεις για την φετινή σεζόν, σε συνάρτηση μάλιστα με την πρόσφατη επίσκεψη Ρώσων επιχειρηματιών και δημοσιογράφων στην Σκόπελο.

Οι Ρώσοι αφίχθησαν με ιστιοπλοϊκά σκάφη στην Σκόπελο, δέκα συνολικά, και εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για το νησί, διερευνώντας παράλληλα την πιθανότητα επενδύσεων σε γη και ακίνητα. Μεταξύ των επισκεπτών συγκαταλέγονταν και δύο δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, στους οποίους παραχώρησε συνέντευξη ο Δήμαρχος του νησιού κ. Γιώργος Μιχελής. Ο Δήμαρχος Σκοπέλου αναφέρθηκε στις φυσικές ομορφιές του νησιού, τον εκρηκτικό συνδυασμό του πράσινου και του γαλάζιου, το υψηλό αίσθημα φιλοξενίας των ντόπιων και τις τοπικές παραδοσιακές γεύσεις, που γοητεύουν τους απανταχού της γης επισκέπτες του νησιού. Το πρώτο ερώτημα που έθεσαν, ωστόσο, οι δημοσιογράφοι στον κ. Μιχελή, είναι αν πωλούνται βίλες ή οικόπεδα στο νησί, προφανώς λόγω ευρύτερου επενδυτικού ενδιαφέροντος, το οποίο εκδηλώνεται από Ρώσους επιχειρηματίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Σκοπέλου είχε συμμετάσχει πέρυσι στην διεθνή τουριστική έκθεση της Μόσχας, ενώ όπως εκτιμά ο κ. Μιχελής «αναμένονται περίπου 1.100.000 Ρώσοι επισκέπτες στην Ελλάδα στην διάρκεια του καλοκαιριού. Εάν είχαμε ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προσθέτει ο ίδιος, θα προσελκύαμε πολλούς επισκέπτες από την Ρωσία, τα Βαλκάνια, την Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές». Η εδραίωση μόνιμης σύνδεσης των νησιών με την Θεσσαλονίκη αποτελεί στόχο ζωής για τον ίδιο, ενώ όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά «μπορεί να υλοποιηθεί στην πράξη το όραμα της δημιουργίας εταιρίας λαϊκής βάσης, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποστηριχθεί από όλους».

Ικανοποιητική κίνηση

Στο μεταξύ, άνοιξε η φετινή σεζόν για τα νησιά, ενώ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Γιάννης Κουκουλάκης χαρακτήρισε πολύ ικανοποιητική την κίνηση του τριημέρου, κάνοντας παράλληλα λόγο για υψηλά ποσοστά πληρότητας στα καταλύματα του νησιού. Σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου είναι ιδιαίτερα ευοίωνα τα δεδομένα της φετινής σεζόν και ως εκ τούτου αναμένεται να κυμανθεί σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου, Γιάννης Γιολδάσης, έκανε, αντίστοιχα λόγο, για υποτονική κίνηση και χαμηλά ποσοστά πληρότητας στα ξενοδοχεία του νησιού που άνοιξαν λόγω Πάσχα, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών ήταν γηγενείς, εγκατεστημένοι σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα. Το σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων της Σκοπέλου αναμένεται να ανοίξουν έως το τέλος του μήνα, ενώ εκφράζεται από όλους η ευχή να δικαιωθούν οι προσδοκίες των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Το Άγιο Φως έφτασε, τέλος, στη Σκιάθο ανήμερα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, αεροπορικώς από τα Ιεροσόλυμα μέσω Αθήνας, χάρη στη μέριμνα του κ. Αντρέα Ποταμιάνου. Κάθε χρόνο το Άγιο Φως μεταφέρεται με ταχύπλοα σκάφη του Λιμενικού Σώματος και στα άλλα νησιά των Βορείων Σποράδων, Σκόπελο και Αλόννησο, τους ντόπιους και τους πολυάριθμους επισκέπτες, που συμμετέχουν με κατάνυξη στο κλίμα των ημερών.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου