ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επαναχαρτογράφηση στην Αλόννησο

επαναχαρτογράφηση-στην-αλόννησο-800861

Συνάντηση του Δημάρχου κ. Βαφίνη με στελέχη της «Κτηματολόγιο ΑΕ»

Μείζον αίτημα αποτελεί για την τοπική κοινωνία της Αλοννήσου η επανάληψη της διαδικασίας κτηματογράφησης, μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων σφαλμάτων που υποβλήθηκαν από πολλούς κατοίκους.

Καθοριστικής σημασίας είναι προς αυτή την κατεύθυνση η αυριανή συνάντηση που θα έχει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, με τους επικεφαλής της «Κτηματολόγιο ΑΕ» στην Αθήνα, η οποία είναι, σημειωτέον, η πρώτη μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων σφαλμάτων από πολλούς κατοίκους του νησιού. «Μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 είχαμε αναλάβει ως Δήμος την συγκέντρωση των δηλώσεων σφαλμάτων από τους ενδιαφερόμενους και τα στοιχεία που συλλέξαμε, τα αποστείλαμε εν συνεχεία στην Κτηματολόγιο ΑΕ» υπογραμμίζει ο κ. Βαφίνης.

Στην διάρκεια της αυριανής σύσκεψης θα συζητηθούν τα τελικά αποτελέσματα της παραπάνω προσπάθειας και θα καθοριστεί η πλήρης εικόνα όλων των δηλώσεων σφαλμάτων που έχουν κατατεθεί, έτσι ώστε να εκτιμηθεί το μέγεθος του προβλήματος για την Αλόννησο σε σχέση με την κτηματογράφηση και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Η διαδικασία της κτηματογράφησης υλοποιήθηκε πιλοτικά στην Αλόννησο, ενώ το νησί έχει ενταχθεί στις περιοχές που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα σε σχέση με την κτηματογράφηση. Στο πλαίσιο αυτό «μας ζήτησαν περισσότερα στοιχεία, από την Κτηματολόγιο ΑΕ, προκειμένου να διαμορφωθεί ολοκληρωμένη άποψη για το μέγεθος των σφαλμάτων» τονίζει ο κ. Βαφίνης.

Η ίδια υπηρεσία έχει επεξεργαστεί, στο μεταξύ, τα στοιχεία που απέστειλε ο Δήμος Αλοννήσου και στην αυριανή σύσκεψη θα καθοριστεί σε ποιες ενότητες εντοπίζονται τα σφάλματα, προκειμένου να προχωρήσει η επανακτηματογράφιση των περιοχών αυτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου