ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συντονισμένη αντιπυρική δράση

συντονισμένη-αντιπυρική-δράση-714937

Συντονισμός φορέων και υπηρεσιών παράλληλα με την εθελοντική συνδρομή των κατοίκων της Σκιάθου είναι οι βασικές παράμετροι για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης, όπως υπογραμμίστηκε στην συνάντηση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου που πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο Δημάρχου Σκιάθου με θέμα «Αντιπυρική Περίοδος 2013».

Στη συνάντηση του ΣΤΟ παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης, οι Αντιδήμαρχοι Σκιάθου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής του Α.Τ. Σκιάθου κ. Ελευθέριος Αναδιώτης, ο Λιμενάρχης Σκιάθου κ. Νικόλαος Κατσάμπας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Γεώργιος Λιακόπουλος, ο Δασονόμος Σκιάθου κ. Κώστας Βασιλείου, ο Αερολιμενάρχης κ. Ηλίας Πετράκης, εκπρόσωπος της ΔΕΗ καθώς και εκπρόσωποι φορέων, όπως π.χ. του ΣΕΟ, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» και του ΠΡΟΤΕΚΤΑ.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου, o οποίος εξήρε την συμμετοχή και την σωστή δράση των παρευρισκόμενων, τόνισε πως το κυριότερο σημείο είναι και φέτος να υπάρχει πλήρης συντονισμός ανάμεσα στις υπηρεσίες και τους φορείς του νησιού σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως είναι οι πυρκαγιές που σημειώνονται κατά τους θερινούς μήνες.

Στη συνέχεια ο κ. Πλωμαρίτης έδωσε το λόγο στον Διοικητή της Πυροσβεστικής κ. Λιακόπουλο, ο οποίος επεσήμανε από την πλευρά του, ότι πρέπει γίνει σωστή προετοιμασία και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα έως την 1η Μαΐου, οπότε ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος για το 2013.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση ανάμεσα σε όλους τους παρευρισκόμενους γύρω από το θέμα της συνάντησης, προκειμένου να επιτευχθεί στην πράξη η σωστή προετοιμασία και πρόληψη και να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο δυσάρεστο συμβάν, στο φυσικό περιβάλλον της Σκιάθου. Όλοι συμφώνησαν με την επισήμανση του Δημάρχου, επικροτώντας την θέση του κ. Πλωμαρίτη, ότι ο κάθε κάτοικος του νησιού πρέπει να συνδράμει εθελοντικά σε κάθε έκτακτη κατάσταση που πιθανόν να σημειωθεί μελλοντικά στο νησί, με συντονιστές την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δήμο Σκιάθου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου