ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προσλήψεις συμβασιούχων στη Σκόπελο

προσλήψεις-συμβασιούχων-στη-σκόπελο-715820

Δεκατέσσερις οχταμηνίτες θα ενισχύσουν τον τομέα της καθαριότητας

Αίτημα για την πρόσληψη 14 ατόμων με οχτάμηνες συμβάσεις υπέβαλε ο Δήμος Σκοπέλου στην αρμόδια περιφερειακή αρχή, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας και γενικότερα των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε προ ημερησίας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κι όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σκοπέλου «η αδυναμία πρόσληψης νέου προσωπικού σύμφωνα με την νέα νομοθεσία, δημιουργεί σαφή προβλήματα σε σχέση με την καθημερινότητα του νησιού στον τομέα, κυρίως, της καθαριότητας και ως εκ τούτου οδηγούμαστε κατ’ ανάγκη στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού με οχτάμηνες συμβάσεις».

Συγκεκριμένα οι συμβασιούχοι θα απασχοληθούν στο Γραφείο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης – ΧΥΤΑ και στο Γραφείο Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Συγκοινωνιών, όπου κατά την θερινή ειδικά περίοδο, παρουσιάζεται μεγάλη αύξηση του πληθυσμού του νησιού. Κατά συνέπεια, δεν επαρκεί το υπάρχον τακτικό προσωπικό του Δήμου, το οποίο τα τελευταία έτη έχει μειωθεί σημαντικά λόγω των αποχωρήσεων προσωπικού, συνταξιοδοτήσεων, περιορισμό και αναστολή προσλήψεων κλπ.

«Η έλλειψη προσωπικού λειτουργεί ανασταλτικά στην ανταπόκρισή μας για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από τα απορρίμματα καθώς και της τήρησης των κανόνων Υγιεινής και Καθαριότητας» όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι ανωτέρω υπηρεσίες εξυπηρετούν δυο Δημοτικές και μια Τοπική Κοινότητα, καθώς και αρκετούς παραθαλάσσιους οικισμούς που απέχουν πολλά χιλιόμετρα μεταξύ τους, «κρίνεται αναγκαία η κάλυψη των παραπάνω θέσεων» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου θα προσληφθούν τρεις οδηγοί απορριμματοφόρων, ένας βοηθός χειριστή μηχανημάτων έργου, οκτώ εργάτες καθαριότητας, ένας εργάτης καθαριότητας με ημίονο και ένας εργάτης ταφής – εκταφής για την Υπηρεσία Νεκροταφείου, δεδομένου ότι δεν υπηρετεί κανένας μόνιμος υπάλληλος.

Στο μεταξύ, παραμένει ως έχει η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΣ, με μηδενικές αυξήσεις στα τιμολόγια. Επίσης τροποποιείται ένα βασικό άρθρο του κανονισμού χρήσης δημοτικών χώρων, προκειμένου να υπάρχει ομοιομορφία στην εξωτερική όψη των παραλιακών καταστημάτων.

Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου οι κατασκευές από νάιλον, συγκεκριμένα, θα παραμείνουν, υπό την προϋπόθεση ότι είναι αποσπώμενες και θα χρησιμοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών συνθηκών τον χειμώνα, για να προφυλάσσονται τα καταστήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου