ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκστρατεία καθαριότητας εθελοντών στην Αλόννησο

εκστρατεία-καθαριότητας-εθελοντών-σ-716319

Θεσμοθετημένη πρωτοβουλία αποτελεί η συμμετοχή του Δήμου Αλοννήσου στην διεθνή πρωτοβουλία με τίτλο «Let’s Do It» που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Στόχος των επικεφαλής του Δήμου Αλοννήσου είναι η ακόμη δυναμικότερη κινητοποίηση των τοπικών δυνάμεων και η συμμετοχή ακόμη περισσότερων εθελοντών στην πρωτοβουλία καθαρισμού, που προβλέπεται να αναπτυχθεί σε όλο το εύρος του νησιού.

«Θα επικεντρωθούμε στις παραλίες, αλλά στόχος μας είναι να επεκταθούμε και σε άλλες δράσεις που περικλείουν τα μονοπάτια αλλά και τις γειτονιές του νησιού» υπογραμμίζει η Ζαφειρούλα Αναγνώστου, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Αλοννήσου.

Βασικός στόχος, προσθέτει η ίδια, είναι να υλοποιηθούν σε πιο οργανωμένη βάση φέτος οι προγραμματιζόμενες δράσεις, με την συνδρομή του ντόπιου πληθυσμού.

Το «Let’s Do It World», ως κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία και πήρε στη συνέχεια διεθνείς διαστάσεις, αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχή 96 χωρών και 7 εκατομμύρια εθελοντών. Πολίτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, συμμετέχουν στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους, τις γειτονιές τους, τα πάρκα τους, τα δάση τους, τις παραλίες τους, περνώντας μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας, για το φυσικό και αστικό περιβάλλον.

Στη χώρα μας, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «Ωρα για δράση» έχουν ήδη αρχίσει οι ετοιμασίες για την Πανελλαδική δράση της 14ης Απριλίου. Στη δράση αυτή συμμετέχει ενεργά για τρίτη φορά ο Δήμος Αλοννήσου σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους, τα σχολεία και τους πολίτες, ενώ για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 24243-50216.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου