ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σκοπελίτικες γεύσεις στη Ρουμανία

σκοπελίτικες-γεύσεις-στη-ρουμανία-716323

Ανοιχτός παραμένει ο κύκλος δράσεων και πρωτοβουλιών που αναπτύσσει ο Δήμος Σκοπέλου προς την κατεύθυνση της ευρύτερης προβολής στο εξωτερικό, με επίκεντρο τις παραδοσιακές γεύσεις και τις φυσικές ομορφιές του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συμμετοχή του νησιού στην διεθνή τουριστική έκθεση

Romexpo – TTR 2013 που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, με τα παραδοσιακά προϊόντα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Σκοπέλου, να προσελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Στο πλαίσιο μάλιστα της παραπάνω έκθεσης παρουσιάστηκαν, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Τουριστικής Επιτροπής, νησιώτικοι χοροί από την ελληνορουμάνικη κοινότητα Όλυμπος Γαλατσίου, στο χώρο όπου βρίσκονταν το σταντ της Σκοπέλου, ενώ οι εκπρόσωποι του νησιού προσέφεραν παραδοσιακά γλυκά και τσίπουρο, σαπούνια και δώρα στο χορευτικό και στους επίσημους καλεσμένους.

Η έκθεση ήταν ανοικτή στο ευρύ κοινό, παράλληλα δε και στους επαγγελματίες, ενώ η προσέλευση του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών. Στην έκθεση δεν συμμετείχε ο ΕΟΤ αλλά περιφέρειες της χώρας, περιφερειακές ενότητες και μεμονωμένοι προορισμοί. Το ενδιαφέρον των Ρουμάνων τουριστών και tour opperators για την Ελλάδα είναι φέτος σαφώς μεγαλύτερο από άλλες χρονιές και αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην επαναλαμβανόμενη παρουσία των ελληνικών προορισμών στην συγκεκριμένη έκθεση, αλλά και στην εύκολη πρόσβαση και τις καλές υπηρεσίες, που προσφέρουν κατά κύριο λόγο οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί στους Ρουμάνους τουρίστες.

Ο Δήμος Σκοπέλου συμμετείχε με δικό του στάντ, τα έξοδα του οποίου καλύφθηκαν από χορηγία μεγάλης εταιρίας, με εκπροσώπους τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Κωνσταντίνα Αγγελέτου και Ισίδωρο Φαμελιάρη, και την συμμετοχή εκπροσώπου τουριστικού γραφείου που δραστηριοποιείται στη Σκόπελο. Τα θετικά μηνύματα για το νησί ξεκίνησαν από την άφιξη της αποστολής, καθώς τους εκπροσώπους του Δήμου Σκοπέλου παρέλαβε Ρουμάνος δημοσιογράφος, φίλος του νησιού, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα την αποστολή του Δήμου, καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης.

Εντονη ήταν, ευθύς εξαρχής, η δραστηριότητα στο στάντ της Σκοπέλου και μεγάλος ο αριθμός επισκεπτών και επαγγελματιών, μεταξύ των οποίων καταγράφεται ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την παρουσία της Σκοπέλου και τόνισε ότι ήρθε η ώρα μιας ευρύτερης και συντονισμένης προσπάθειας για την απευθείας σύνδεση της Βόρειας Ελλάδας με τη Σκόπελο και τις Σποράδες γενικότερα. Παράλληλα οι εκπρόσωποι του Δήμου Σκοπέλου παραχώρησαν συνέντευξη, ο κ. Φαμελιάρης σε ραδιοφωνικό σταθμό, και η κ. Αγγελέτου σε ταξιδωτικό blog μεγάλης επισκεψιμότητας, αντίστοιχα, μιλώντας για τη Σκόπελο ως τουριστικό προορισμό

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Σκοπέλου μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τη Σκόπελο στην τελευταία αυτή συμμετοχή του Δήμου σε εκθέσεις πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, επέστρεψαν στο νησί, μεταφέροντας θετικά μηνύματα στις αποσκευές τους αλλά και την υποχρέωση της διοργάνωσης ταξιδιού εξοικείωσης για τουριστικούς επαγγελματίες και δημοσιογράφους, αλλά και της επανάληψης παρόμοιων μελλοντικών παρουσιάσεων του νησιού στο εξωτερικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου