ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στοχευμένες ενέργειες προβολής

στοχευμένες-ενέργειες-προβολής-1607

Βιωματικές δράσεις και στοχευμένες πρωτοβουλίες υλοποιεί ο Δήμος Αλοννήσου στο πεδίο της τουριστικής προβολής, με στόχο την ευρύτερη ανάπτυξή στο συγκεκριμένο πεδίο. Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται η διοργάνωση πρωτότυπων δράσεων σε πόλεις της νότιας Ιταλίας, στο διάστημα από 27 έως 30 Μαΐου και εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» από τον ΕΟΤ. Μετά την περσινή, αντίστοιχη, διοργάνωση στην Βόρεια Ιταλία, ο Δήμος Αλοννήσου στρέφει το βλέμμα στο υπόλοιπο τμήμα της χώρας, με στόχο την ενδυνάμωση των δεσμών που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία κυρίως χρόνια. Οι προτεινόμενες δράσεις περιλαμβάνουν παρουσιάσεις του νησιού, των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του και των φυσικών του καλλονών, στην Ρώμη, την Νάπολη, το Μπάρι και την πόλη Λέτσε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ Μιλάνου και σε συνεργασία με την εταιρία TTG Ιtalia.

«Βασικός στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας είναι η Αλόννησος να αποτελέσει πόλο έλξης των τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων του εξωτερικού, προκειμένου να συζητηθούν σε πιο οργανωμένο επίπεδο, θέματα που αφορούν την τουριστική προβολή» υπογραμμίζει η Ζαφειρούλα Αναγνώστου, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου.

Στην προκειμένη περίπτωση η Ιταλία συγκαταλέγεται στις παραδοσιακές αγορές που δείχνουν ενδιαφέρον για τα νησιά των Βορείων Σποράδων και βέβαια την Αλόννησο, ενώ παράλληλα, οι επικεφαλής του Δήμου Αλοννήσου προσανατολίζονται και σε νέες αγορές, όπως η Τουρκία και η Ρωσία.

«Πάντα είχαμε επισκέπτες από την Ιταλία στην Αλόννησο αλλά συζητάμε παράλληλα το ενδεχόμενο συμμετοχής και σε άλλες δράσεις, σε επίπεδο δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων, οι οποίες ξεφεύγουν από την πεπατημένη των εκθέσεων» αναφέρει στο σημείο αυτό η κ. Αναγνώστου, δίνοντας το στίγμα των στοχευμένων πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Αλοννήσου συμμετείχε και πέρυσι σε Roadshow που πραγματοποιήθηκε το αντίστοιχο χρονικό διάστημα στο Τορίνο, την Βενετία, την Μπολόνια και την Ρώμη καθώς ο θεματικός τουρισμός αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό σημείο της στρατηγικής που αναπτύσσει ο Δήμος Αλοννήσου, ενώ παράλληλα προωθείται η παρουσίαση των φυσικών καλλονών του νησιού μέσω διαδικτύου, σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να καταστεί δημοφιλής προορισμός σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό ξένων επισκεπτών, η Αλόννησος.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου