ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Με το βλέμμα στην Ευρώπη

με-το-βλέμμα-στην-ευρώπη-3541

Στην ευρύτερη προβολή του νησιού στο εξωτερικό στοχεύουν οι επικεφαλής του δήμου Σκοπέλου και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συμμετοχή στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης, ITB στο Βερολίνο με τιμώμενη χώρα για φέτος την Ινδονησία. Η έκθεση είναι ανοιχτή μόνο για τους επαγγελματίες μέχρι και την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο και Κυριακή θα είναι ανοιχτή και στο κοινό.

Το περίπτερο της Σκοπέλου, στον χώρο του ΕΟΤ, επισκέφθηκαν αρκετοί επαγγελματίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το νησί ενώ παράλληλα έδειξαν ότι γνωρίζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Στους επισκέπτες δόθηκε το προωθητικό υλικό της Σκοπέλου και φυλλάδια από τους επαγγελματίες, του νησιού, ενώ παράλληλα η εκπτωτική κάρτα κίνησε το ενδιαφέρον των επισκεπτών και απέσπασε πολύ θετικά σχόλια. Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων η υπουργός τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο γερμανός βουλευτής Φούχτελ, καθώς επίσης και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΤ Φρανκφούρτης, οι Γερμανοί το 2012 δαπάνησαν περισσότερα χρήματα από το προηγούμενο έτος για τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα διαφαίνεται ότι το 2012 ο Γερμανός Τουρίστας δαπάνησε κατά μέσο όρο 1.093 ευρώ. Για το 2013, ειδικότερα, η ταξιδιωτική διάθεση των Γερμανών πολιτών παραμένει αμείωτη καθώς ένας στους τρείς Γερμανούς είναι ήδη σίγουρος ότι αυτό το χρόνο θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι, ενώ το 1/ 10 του πληθυσμού προγραμματίζει δύο ή περισσότερα ταξίδια. Οι πωλήσεις ταξιδιών για Ελλάδα κατέγραψαν αύξηση τον Ιανουάριο του 2013 σε ποσοστό 13,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, γεγονός που καταγράφεται ως ιδιαίτερα ευοίωνο για την φετινή τουριστική κίνηση στην Σκόπελο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων γενικότερα.

Το Δήμο Σκοπέλου και την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής εκπροσωπούν οι: Ευάγγελος Δρόσος, τουριστικός πράκτορας και μέλος της τουριστικής επιτροπής καθώς και η Κωνσταντίνα Αγγελέτου, μέλος της τουριστικής επιτροπής. Την αποστολή της Σκοπέλου συμπληρώνουν και εκπρόσωποι μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας του νησιού. Στα πλαίσια της ίδιας έκθεσης, ο εκπρόσωπος του Δήμου και της τουριστικής επιτροπής Ε. Δρόσος παραχώρησε συνέντευξη σε διαδικτυακό κανάλι, μιλώντας για την Σκόπελο και τον τουρισμό γενικότερα. Όπως επισημάνθηκε παράλληλα, οι Γερμανοί τουρίστες μπορούν να ταξιδέψουν στη Σκόπελο, με τις απευθείας πτήσεις που υπάρχουν στα αεροδρόμια : Berlin Tegel, Dusseldorf, Frankfurt, Hannover, Hamburg, Munchen, Nürnberg, Wien και Zurich για τα αεροδρόμια της Ν. Αγχιάλου και της Σκιάθου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου