ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κινητοποιήσεις στη Σκόπελο

κινητοποιήσεις-στη-σκόπελο-23455

Δυναμικές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη στις 10 το πρωί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου – Λυκείου Σκοπέλου, με κύριο αίτημα την πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί συμβολική κατάληψη στο κτίριο του Γυμνασίου-Λυκείου Γλώσσας και στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία με πανό προς την κατεύθυνση του Δημαρχείου του νησιού. Γονείς και μαθητές κάνουν λόγο για άμεση ανάγκη πρόσληψης αναπληρωτών, συγκεκριμένα Φιλολόγου, Οικονομολόγου, Φυσικού και καθηγητή Γερμανικών, υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας απέναντι στην κατ’ ανάγκη υπερωριακή απασχόληση των υπαρχόντων καθηγητών.

Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η Εύη Ταλαδιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λυκείου Σκοπέλου «το κενό που έχει δημιουργηθεί στο ΕΠΑΛ του Έλιος στην θέση του φιλολόγου, για λόγους υγείας, καλύπτεται από αντίστοιχο καθηγητή του Γυμνασίου, με επιπλέον διδακτικές ώρες. Λόγω του ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής διδάσκει και μαθήματα κατεύθυνσης, προσθέτει η ίδια, θα πρέπει να καλυφθούν με την υπερωριακή απασχόληση και των υπολοίπων φιλολόγων, τα κενά που δημιουργούνται». Κενό δημιουργήθηκε παράλληλα και λόγω της απόσπασης του καθηγητή των Γερμανικών σε σχολείο της Γερμανίας, δεδομένου ότι ο ίδιος δίδασκε στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο Γλώσσας και το Γυμνάσιο Σκοπέλου και επιπλέον ιστορία στο Λύκειο. Συνεπεία των προαναφερθέντων «τα παιδιά μας δεν διδάσκονται Γερμανικά από τον Δεκέμβριο και εντεύθεν» τονίζει η κ. Ταλαδιανού.

Στο μεταξύ, ανάλογο πρόβλημα δημιουργείται και στην θέση του Οικονομολόγου του ΕΠΑΛ του Έλιος, επίσης για λόγους ασθενείας και κατά συνέπεια, η Οικονομολόγος του Λυκείου καλείται να καλύπτει παράλληλα, επιπλέον διδακτικές ώρες, προκειμένου να μην υπάρχει κενό. «Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι υπερωρίες, αλλά και η μετακίνηση των καθηγητών στα χωριά, διότι τα λεωφορεία πραγματοποιούν ένα δρομολόγιο το πρωί και ένα το απόγευμα. Αυτό σημαίνει ότι ο καθηγητής θα πηγαίνει στο σχολείο στις 7.15 το πρωί και θα επιστρέφει στις 5 το απόγευμα» επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου.

Η απόφαση για τις νέες κινητοποιήσεις ελήφθη στην διάρκεια της συνέλευσης που συγκάλεσε προχθές ο ίδιος Σύλλογος, καθιστώντας γνωστή σε όλους τους παριστάμενους, την πρόθεση και απόφαση για «ακόμη εντονότερες κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου