ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προσλήψεις εποχικών στη Σκόπελο

προσλήψεις-εποχικών-στη-σκόπελο-25542

Προτεραιότητα αποτελεί για τον Δήμο Σκοπέλου η κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών του νησιού και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρόσληψη δεκατεσσάρων συνολικά ατόμων, οι οποίοι θα απασχοληθούν για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν προχθές από το Δημοτικό Συμβούλιο της Σκοπέλου ήταν η πρόσληψη προσωπικού δίμηνης διάρκειας για την αντιμετώπιση πρόσκαιρων και εποχιακών αναγκών. Το αίτημα που θα υποβληθεί προς έγκριση αφορά στην κάλυψη μιας θέσεως νηπιαγωγού, μιας βοηθού βρεφονηπιοκόμου, δύο οδηγών αυτοκινήτων, έξι εργατών καθαριότητας, ενός εργάτη καθαριότητας με ημίονο και δύο εργατών γενικών καθηκόντων. Παράλληλα καθορίστηκαν οι ειδικότητες για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και αποφασίστηκε η πρόσληψη ενός γυμναστή «προκειμένου να ενισχύσουμε τις αθλητικές δραστηριότητες του νησιού» όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής.

Στην ίδια συνεδρίαση ελήφθη απόφαση για την συμμετοχή του Δήμου Σκοπέλου σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, αρχής γενομένης από την Έκθεση Τουρισμού Holiday & Spa Expo της Σόφιας, που πραγματοποιείται από 14 έως 16 Φεβρουαρίου. Ακολουθεί η συμμετοχή στην έκθεση Τουρισμού IFT Beograd, που διοργανώνεται από 21 έως 24 Φεβρουαρίου, στο Βελιγράδι της Σερβίας, η έκθεση ITB Berlin, που διοργανώνεται 6 έως 10 Μαρτίου, στο Βερολίνο, καθώς και η έκθεση TTR 2013, που θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 17 Μαρτίου, στο Βουκουρέστι. «Δίνουμε έμφαση στα Βαλκάνια, είναι η τρίτη χρονιά που συμμετέχουμε στις παραπάνω εκθέσεις, τα θετικά αποτελέσματα είναι ορατά και γι’ αυτό τον λόγο δίνουμε έμφαση προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση» τονίζει ο κ. Μιχελής.

Στο μεταξύ εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σκοπέλου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σκοπέλου, η οποία δεν διαθέτει διαχειριστική επάρκεια, προκειμένου να υλοποιήσει το έργο αποχέτευσης του Πανόρμου, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, για το οποίο υπάρχει έτοιμη, εγκεκριμένη μελέτη.

Ένα από τα θέματα της προχθεσινής συνεδρίασης ήταν η επανυποβολή της πρότασης «Ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης της νήσου Σκοπέλου» στο πλαίσιο του Ε.Π. Χωρικής Ενότητας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος-Ηπείρου 2007-2013». Όπως εξηγεί ο Δήμαρχος Σκοπέλου «επαναδιατυπώσαμε την πρότασή μας για την υλοποίηση των αναπτυξιακών έργων του νησιού, τα οποία εξήγγειλε ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, με βάση τον προϋπολογισμό που έχουμε καταρτίσει».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστος Βασιλούδης εξέφρασε την αντίθεσή του σε συγκεκριμένο σημείο της πρότασης που διατυπώνει η Δημοτική Αρχή, τονίζοντας πως «όταν μπορούμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση από άλλους φορείς, καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε πόρους του Δήμου, προκειμένου τα χρήματα αυτά να αξιοποιούνται για την εκτέλεση επιπλέον έργων στο νησί». Σε ό,τι αφορά στο υπόλοιπο σκέλος της πρότασης, ο κ. Βασιλούδης δήλωσε ότι «ψηφίσαμε τα υπόλοιπα έργα διότι είμαστε σαφώς είμαστε υπέρ της ανάπτυξης του νησιού». Ο ίδιος εξάλλου έθεσε ερώτημα στον Δήμαρχο Σκοπέλου προ της έναρξης της συνεδρίασης σχετικά με τα σφαγεία του νησιού και σύμφωνα με την δέσμευση του κ. Μιχελή, θα τεθούν σε λειτουργία μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου