ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δεν εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός

δεν-εγκρίθηκε-ο-προϋπολογισμός-26435

Επιστράφηκε χωρίς να λάβει το «πράσινο φως» από την αποκεντρωμένη διοίκηση ο προϋπολογισμός του Δήμου Σκιάθου για το οικονομικό έτος 2013, με τις παρατηρήσεις και επισημάνσεις της ελεγκτικής αρχής για συγκεκριμένα σημεία που απαιτούν επαναδιατύπωση.

Ο βασικός κορμός των παρατηρήσεων των ελεγκτών επικεντρώνονται, συγκεκριμένα σε πέντε μελέτες που αφορούν το Κάστρο της Σκιάθου και περιλαμβάνουν αναλυτικότερα τις κάτωθι ενότητες : τοπογραφική μελέτη πρόσβασης μονοπατιού στο κάστρο, τοπογραφική αποτύπωση βάθρων, γέφυρας και πύλης κάστρου, αρχιτεκτονική μελέτη διαμόρφωσης μονοπατιού πρόσβασης στο κάστρο, αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης βάθρων-γέφυρας και πύλης κάστρου, γεωλογική-γεωτεχνική μελέτη βάθρων πύλης κάστρου και στατική μελέτη βάθρων και εισόδου κάστρου.

Σύμφωνα με την επισήμανση της αρμόδιας αρχής απαιτείται διαφορετική διατύπωση,

θεωρώντας ότι αποτελούν κατάτμηση έργου και όχι διαφορετικές μελέτες. Γι’ αυτό τον λόγο συνεδρίασε εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή, έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις με βάση τις οδηγίες της αποκεντρωμένης διοίκησης και την περασμένη Παρασκευή συζητήθηκε εκτάκτως από το Δημοτικό Συμβούλιο το επιχειρησιακό πρόγραμμα. Χθες συνεδρίασε, εξάλλου, η Οικονομική Επιτροπή που συζήτησε το τροποποιημένο σχέδιο του νέου προϋπολογισμού, το οποίο θα τεθεί σήμερα υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Οι πέντε μελέτες που έχουν εγγραφεί στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και αφορούν το Κάστρο περιλαμβάνουν διαφορετικά έργα, εκπονούνται από διαφορετικούς μελετητές και δεν αποτελούν κατάτμηση» υπογραμμίζει η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Λίτσα Τσολοβίκου και προσθέτει ότι «έγινε επαναδιατύπωση και τροποποιήσεις σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των ελεγκτών». Μόλις επικυρωθεί εκ νέου ο προϋπολογισμός, θα σταλεί, σημειωτέον, και πάλι προς έγκριση στην αποκεντρωμένη διοίκηση, σύμφωνα με την διαδικασία που απαιτείται.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου