ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Φουλ προκρατήσεις από Αγγλία

φουλ-προκρατήσεις-από-αγγλία-29623

Αισιόδοξα μηνύματα μεταφέρονται στους τουριστικούς πράκτορες των νησιών των Βορείων Σποράδων από την Αγγλική αγορά, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα εκτιμάται ότι η φετινή κίνηση θα είναι αυξημένη από τη συγκεκριμένη χώρα.

Ο εισερχόμενος τουρισμός είναι βασική πηγή τόνωσης της οικονομίας των νησιών. Τα φετινά στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Αεροδρομίου της Σκιάθου, το οποίο εξυπηρετεί και τα τρία νησιά, δείχνουν αύξηση της τάξης του 4,5% στις αεροπορικές αφίξεις των ξένων τουριστών.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες για ακόμη μεγαλύτερο άνοιγμα των νησιών σε διάφορες αγορές του εξωτερικού κι όπως όλα δείχνουν, θα ενταθούν οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο τουριστικός πράκτορας της Σκοπέλου, Βαγγέλης Δρόσος «υπάρχουν πολύ καλές πωλήσεις προς το παρόν» οι οποίες μεταφράζονται την δεδομένη στιγμή σε «πληρότητα της τάξης του 33% στα καταλύματα του νησιού που έχουν συνάψει ειδικά συμβόλαια με αντίστοιχες εταιρίες του εξωτερικού».

Τα ευοίωνα μηνύματα από το εξωτερικό πολλαπλασιάζονται σταδιακά και όπως εκτιμάται, η Μεγάλη Βρετανία θα διατηρήσει την αριθμητική της πρωτιά, σε ότι αφορά, τουλάχιστον, την εισροή τουριστών στα νησιά, μέσω του διεθνούς αεροδρομίου της Σκιάθου.

Ανάλογα συναισθήματα δημιουργούνται και από την Γερμανική πλευρά και όπως εκτιμάται, η απευθείας αεροπορική γραμμή που θα συνδέει από φέτος το καλοκαίρι τον διεθνή αερολιμένα της Σκιάθου με το Μόναχο, θα συμβάλει αποφασιστικά προς την κατεύθυνση της αύξησης των Γερμανών τουριστών στα νησιά. Όπως επισημαίνει μάλιστα ο κ. Δρόσος «υπάρχει θετική προοπτική και εκτιμούμε ότι οι εξελίξεις θα είναι καλύτερες σε σχέση με πέρυσι».

Βασική προϋπόθεση τουριστικής ανάκαμψης είναι σε κάθε περίπτωση η οικονομική και πολιτική σταθερότητα, ενώ η γενικότερη αίσθηση των ειδικών είναι ότι η νέα τουριστική σεζόν θα εξελιχθεί πολύ καλύτερα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά. Όσοι δραστηριοποιούνται ενεργά στο πεδίο του τουρισμού στις νησιωτικές περιοχές, δίνουν το «παρών» σε διάφορες εκθέσεις του εξωτερικού, επιδιώκοντας να επιτύχουν στην πράξη το πολυπόθητο άνοιγμα του τουριστικού προϊόντος και σε νέες αγορές του εξωτερικού. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Δρόσος «από την πλευρά μου θα συμμετάσχω στις διεθνείς εκθέσεις του Βελιγραδίου και του Βερολίνου, όπου θα πραγματοποιηθούν επαφές με τουρ οπερέιτορς».

Σε κάθε περίπτωση είναι προφανές ότι δίνεται βαρύτητα στον εισερχόμενο τουρισμό, ενώ παράλληλα αναπτύσσονται πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της προσέγγισης και νέων αγορών του εξωτερικού. Οι προσπάθειες που αναπτύσσονται είτε κατά μόνας, είτε σε συνεργασία με τους κατά τόπους αυτοδιοικητικούς φορείς, συγκλίνουν όλες προς την ίδια κατεύθυνση και έχουν ως κοινό στόχο, την ενίσχυση των δεικτών τουριστικής ανάπτυξης των νησιών.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου