ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανοιξε ο δίαυλος προς τα νησιά

ανοιξε-ο-δίαυλος-προς-τα-νησιά-30585

Κανονικά και χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκαν χθες τα προγραμματισμένα δρομολόγια από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, και αντίστροφα, με 351 συνολικά επιβάτες να προσέρχονται νωρίς το πρωί για επιβίβαση στο πλοίο «Εξπρές Σκιάθος» και το μεσημέρι αντίστοιχα, στο φλάιν κατ. Το πλοίο απέπλευσε στις 9 το πρωί από το λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας προς τα νησιά συνολικά 213 επιβάτες, 14 φορτηγά και 26 ΙΧ, σύμφωνα με το προγραμματισμένο δρομολόγιο της Τετάρτης.

Η διαδικασία τροφοδοσίας των νησιών με διάφορα είδη πρώτης ανάγκης ξεκίνησε ουσιαστικά χθες, μετά την επίδοση των φύλων επιστράτευσης, το προηγούμενο απόγευμα, στα μέλη του πληρώματος του πλοίου και του φλάιν κατ που είναι δρομολογημένα στην γραμμή των Βορείων Σποράδων, από την αρμόδια Λιμενική Αρχή. Ταυτόχρονα, προχθές το απόγευμα, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσιζε την αναστολή της απεργίας στα περιφερειακά λιμάνια.

Κανονικά πραγματοποιήθηκε, εξάλλου, και το προγραμματισμένο δρομολόγιο του φλάιν κατ, το οποίο μετέφερε χθες στις 2.30 μμ, 138 επιβάτες από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, μετά την πολυήμερη παραμονή του στο λιμάνι της Αλοννήσου, λόγω της απεργίας. Παράλληλα μεταφέρθηκε ήδη από χθες το απόγευμα φαρμακευτικό υλικό στην Αλόννησο, μέσω του ταχύπλοου της γραμμής και όπως υπογραμμίζει ο Δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης «εάν δεν βρίσκονταν λύση στο πρόβλημα, είχαμε αποφασίσει να ζητήσουμε την συνδρομή του Λιμεναρχείου, προκειμένου να μεταφερθούν με σκάφος φάρμακα στο νησί».

Παράλληλα τα αποθέματα των νησιών που είχαν αρχίσει να εξαντλούνται, ενισχύονται και πάλι με διάφορα είδη, προκειμένου να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες των κατοίκων και των επαγγελματιών των νησιών. «Δεχτήκαμε με ανάμεικτα συναισθήματα την έλευση του πλοίου, διότι από την μια πλευρά συμπαριστάμεθα στα προβλήματα των ναυτεργατών αλλά από την άλλη είναι οδυνηρό το συναίσθημα που δημιουργεί η απομόνωση από τον έξω κόσμο» υπογραμμίζει η κ. Κανταράκια, η οποία διατηρεί επιχείρηση τροφοδοσίας καταστημάτων στην Σκιάθο. Παράλληλα η ίδια επισημαίνει ότι «το καράβι είναι η επικοινωνία μας με τον έξω κόσμο και σίγουρα νιώθουμε ανακούφιση και λιγότερη ανασφάλεια όταν βρίσκεται στην γραμμή». Η διαδικασία τροφοδοσίας των νησιών θα συνεχισθεί και τις επόμενες μέρες, δεδομένου ότι στην διάρκεια του χειμώνα δεν πραγματοποιούνται παραγγελίες για μεγάλο όγκο τροφίμων, κατ’ αντιστοιχία με την θερινή περίοδο.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου