ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Πράσινο φως» για έργα στον αερολιμένα Σκιάθου

πράσινο-φως-για-έργα-στον-αερολιμέν-31785

Σημαντικό βήμα σε σχέση με τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του κρατικού αερολιμένα της Σκιάθου αποτελεί η υπογραφή της απόφασης για την ανάθεση του έργου «Επέκταση δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών και νέου συνδετήριου τροχοδρόμου στον κρατικό αερολιμένα Σκιάθου», προϋπολογισμού 18.500.000 ευρώ, από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρου Καλογιάννη.

Αίτημα ετών αποτελεί για την Σκιάθο το έργο επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης των αεροσκαφών στον διεθνή αερολιμένα της Σκιάθου, προκειμένου να καταστεί πιο λειτουργικός και προσβάσιμος για περισσότερα αεροσκάφη, στην αιχμή κυρίως της τουριστικής σεζόν.

Σχολιάζοντας την παραπάνω εξέλιξη ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Πλωμαρίτης, υπογραμμίζει ότι είναι ουσιαστικής σημασίας έργο, διότι «θα διευκολύνει ουσιαστικά το νησί και θα καταστήσει πιο λειτουργικό το αεροδρόμιο, όπου στην παρούσα φάση υπάρχουν μόνο δύο θέσεις στάθμευσης, μια για αεροπλάνο και μια για την εξυπηρέτηση έκτακτων αναγκών».

Η απόφαση που υπέγραψε ο κ. Καλογιάννης, αφορά, συγκεκριμένα, στην ανάθεση του έργου, το οποίο περιλαμβάνει την επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών, την ανακατασκευή του υφιστάμενου συνδετηρίου τροχόδρομου και στην κατασκευή νέου τροχοδρόμου, συνολικού μήκους 140 μέτρων. Επίσης την επέκταση του διαδρόμου προς βορρά κατά 110 μέτρα και την κατασκευή παράπλευρης οδού 530 μέτρων. Το έργο είναι, σημειωτέον, ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας», ενώ το σχέδιο σύμβασης διαβιβάστηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο.

Λαμβανομένου μάλιστα υπόψη του γεγονότος ότι το αεροδρόμιο της Σκιάθου είναι βασική πύλη εισόδου για τον εισερχόμενο τουρισμό και στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, είναι προφανές ότι τα προβλεπόμενα έργα θα συμβάλουν στην περαιτέρω αύξηση του αριθμού των αεροσκαφών και κατ’ επέκταση, των επισκεπτών της θερινής περιόδου, που προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου