ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δράσεις της Σκιάθου στο εξωτερικό

δράσεις-της-σκιάθου-στο-εξωτερικό-40694

Οι φυσικές ομορφιές της Σκιάθου ταξιδεύουν στο εξωτερικό

Σειρά πρωτοβουλιών που έχουν ως στόχο την ευρύτερη προβολή της Σκιάθου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, βρίσκονται σε φάση υλοποίησης. Στο πλαίσιο αυτό θα δοθεί βαρύτητα στην προβολή ντοκιμαντέρ και διαφημιστικών σποτ που αφορούν το νησί, καθώς και στην συνεργασία με ξένα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και στην συμμετοχή σε road shows του εξωτερικού, παράλληλα με τις διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού.

Παράλληλα θα ενισχυθεί η προβολή τουριστικού ντοκιμαντέρ του νησιού καθώς και διαφημιστικών spot σε κανάλια του εξωτερικού, σε εκπομπές τουριστικού ενδιαφέροντος σε φεστιβάλ, σε εκθέσεις καθώς και σε δορυφορικά δίκτυα, σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εκδηλώσεις της ομογένειας.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, παράλληλα, στην παραγωγή μικρών διαφημιστικών ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με ξένα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία αναμένεται να επισκεφτούν μελλοντικά το νησί.

Σε ότι αφορά, αντίστοιχα, στην γενικότερη φιλοσοφία για την προβολή του νησιού στο εσωτερικό, περιλαμβάνει πρωτοβουλίες ανάδειξης του νησιού στον τηλεοπτικό, έντυπο και διαδικτυακό χώρο, την συμμετοχή σε εκπομπές τουριστικού ενδιαφέροντος και την υλοποίηση σειράς ενεργειών, για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Συγκεκριμένα θα προωθηθεί ο πολιτιστικός-λαογραφικός, αρχαιολογικός, αθλητικός, γαστρονομικός, επαγγελματικός, οικοτουρισμός, αθλητικός, θαλάσσιος τουρισμός και ο κοινωνικός τουρισμός, καθώς και ο τουρισμός τρίτης ηλικίας, ατόμων με ειδικές ανάγκες, σχολικός κ.λ.π.

Παράλληλα προωθείται η συμμετοχή του νησιού σε ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα, η κατασκευή διαφημιστικού περιπτέρου για την συμμετοχή του Δήμου στις εκθέσεις του εξωτερικού, την δημιουργία δικτύου Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων, Ελλήνων και ξένων τουριστικών πρακτόρων, την διοργάνωση ή συνδιοργάνωση με άλλο φορέα συνεδρίου σχετικού με τον τουρισμό, αλλά και την συμμετοχή σε συνέδρια-συμπόσια και σεμινάρια.

Όλες οι παραπάνω πρωτοβουλίες συνθέτουν μια συνολική πρόταση προβολής του νησιού στον διεθνή τουριστικό χάρτη, με απώτερο στόχο την ανάπτυξή του, σε όλα τα πεδία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου