ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζητούν από πάμφτωχο 8,5 εκ. ευρώ!

ζητούν-από-πάμφτωχο-85-εκ-ευρώ-41298

Ατελείωτος ο Γολγοθάς για 54χρονο βιοπαλαιστή από τη Σκιάθο

Οταν ο 54χρονος Σταύρος Φραγκολιάς από τη Σκιάθο πριν από ένα περίπου χρόνο ενημερώθηκε από δημοσιογράφο των ΝΕΩΝ ότι συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Βενιζέλου με τους μεγαλοκαταθέτες και ότι διαθέτει καταθέσεις 8,5 εκ. ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού, νόμιζε ότι επρόκειτο για φάρσα.

Από προχθές όμως κάθεται κυριολεκτικά σε «αναμμένα κάρβουνα» καθώς παρέλαβε από το Υπουργείο Οικονομικών επείγουσα ειδοποίηση για να απευθυνθεί στην Εφορία και να τακτοποιήσει υπόθεση που τον αφορά και έχει να κάνει με χρηματικά ποσά -όπως αναφέρεται στην επιστολή του ΥΠΟΚ- που έχει μεταφέρει στο εξωτερικό από 1-1-2009 μέχρι 31-12-2011 και είναι μεγαλύτερα από τα προκύπτοντα κεφάλαιά του και τις φορολογικές δηλώσεις που είχε υποβάλει από το 2004 και έπειτα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός με τον 54χρονο, αφού συνήλθε από το αρχικό σοκ, να προσπαθεί να ξετυλίξει το «κουβάρι» της περιπέτειας εις βάρος του που εξελίσσεται πλέον σε κακόγουστη φάρσα . Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ένας βιοπαλαιστής που προσπαθεί να αντεπεξέλθει με δυσκολία στα καθημερινά του έξοδα και να συντηρήσει τα έξι όλα κι όλα ενοικιαζόμενα δωμάτιά του στη Σκιάθο, που όμως κατά το Υπουργείο Οικονομικών είναι «εκατομμυριούχος, με 8,5 εκ. ευρώ καταθέσεις στην Ελβετία.

«Όλες και όλες οι καταθέσεις μου δεν ξεπερνούν τα 850 ευρώ. Πώς είναι δυνατόν να εμφανίζομαι ως μεγαλοκαταθέτης και να μην μπορώ να βγάλω άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες;» ψιθύριζε ο ίδιος χθες το απόγευμα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αποκαμωμένος από την ψυχική φθορά που του έχει προκαλέσει αυτή η ιστορία, που πλέον παίρνει άλλη τροπή καθώς το Υπουργείο Οικονομικών ζητά από τον ίδιο εντός 20 ημερών να ενημερώσει την αρμόδια Υπηρεσία για τα εισοδήματά του και να υποβάλει συμπληρωματικές δηλώσεις για το χρόνο που μεταφέρθηκαν -υποτίθεται- αυτά τα χρήματα στο εξωτερικό.

Ο 54χρονος μόλις παρέλαβε το ειδοποιητήριο απευθύνθηκε στην Εφορία Σκιάθου από όπου όμως τον παρέπεμψαν στο λογιστή του χωρίς όμως και ο ίδιος να μπορέσει να τον διαφωτίσει περισσότερο. Την υπόθεση πλέον έχει αναλάβει δικηγόρος προκειμένου να βγάλει άκρη με το τι ακριβώς έχει συμβεί και πώς ένας άνθρωπος που δεν έχει κυριολεκτικά στον «ήλιο μοίρα» μπορεί να εμφανίζεται ως πολυεκατομμυριούχος, με υπέρογκες μάλιστα καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού.

Ο 54χρονος για πολλά χρόνια εργαζόταν ως ναυτικός στα καράβια και τα τελευταία χρόνια με πολύ μεγάλο κόπο, όπως καταμαρτυρούν και οι συντοπίτες του, προσπαθεί να συντηρήσει έξι μικρά ενοικιαζόμενα δωμάτια στο νησί του Παπαδιαμάντη. «Τα μόνα ταξίδια που έχω κάνει εκτός Σκιάθου είναι όταν δούλευα στα καράβια. Πώς είναι δυνατόν και ποιοι είναι αυτοί που με εμφανίζουν να έχω εκατομμύρια στο εξωτερικό;» αναρωτιέται ο ίδιος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το Σεπτέμβριο του 2011 που ο ίδιος είχε πληροφορηθεί από το δημοσιογράφο των ΝΕΩΝ ότι το όνομά του είναι καταχωρημένο στη λίστα Βενιζέλου, ουδέποτε καμία υπηρεσία τον ενημέρωσε σχετικά μέχρι προχθές που παρέλαβε το σχετικό έγγραφο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Διαβάστε το ειδοποιητήριο που παρέλαβε προχθές ο 54χρονος του Υπουργείου Οικονομικών

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου