ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζωντανεύει το «Mama mia»

ζωντανεύει-το-mama-mia-43703

Η αναβίωση του θρυλικού «Mama mia», της ταινίας που έκανε τον γύρο του κόσμου, καθιστώντας ευρύτερα γνωστές τις ομορφιές των Βορείων Σποράδων, εντάσσεται στις σκέψεις και τις προθέσεις των επικεφαλής της Σκοπέλου. Στόχος των επικεφαλής του νησιού είναι η διοργάνωση ενός κύκλου εκδηλώσεων εντός του καλοκαιριού, με την συμμετοχή, εφόσον καταστεί δυνατό, των συντελεστών της διάσημης ταινίας, που εξακολουθεί να προβάλλεται ανά τον κόσμο, κάνοντας ευρύτερα γνωστές τις φυσικές ομορφιές των νησιών. Η διαρκής προσέλευση μελλονύμφων από όλο τον κόσμο στην Σκόπελο, όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, προκειμένου να τελέσουν τους γάμους τους αλά «Mama mia» στα ειδυλλιακά σημεία που γυρίστηκε η ταινία, μαρτυρά του λόγου το αληθές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, αναφέρει ότι «η ιδέα είναι να ξαναέρθουν στην Σκόπελο, εφόσον καταστεί δυνατό, ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές της ταινίας και να διοργανώσουμε εκδηλώσεις για την συγκεκριμένη ταινία, ενδεχομένως και περιηγήσεις στις γύρω ακτές του νησιού, προκειμένου οι τουρίστες να επισκεφτούν τις περιοχές στις οποίες γυρίστηκε η ταινία, ακούγοντας παράλληλα μουσική των ΑΒΒΑ». Για την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου εκτιμάται ότι θα χρειαστεί η συνδρομή της πολιτείας και γι’ αυτό τον λόγο εξάλλου, ο κ. Μιχελής θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με τους άνωθεν κρατούντες. «Πιστεύουμε ότι είναι μια καλή σκέψη όχι μόνο για το νησί, αλλά γενικότερα για την περιοχή μας και την Ελλάδα κατ’ επέκταση, διότι η ταινία αφορά όλη την Ελλάδα» επισημαίνει ο Δήμαρχος και προσθέτει «θέλουμε να υλοποιήσουμε το παραπάνω εγχείρημα, διότι εκτιμούμε ότι δεν έχουμε «εισπράξει», με την ευρεία έννοια, όλα τα οφέλη που προκύπτουν από το συγκεκριμένο έργο, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία και ίσως κατορθώσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε ορισμένες από αυτές τις αξίες έστω και την δεδομένη χρονική στιγμή».

Η διοργάνωση τριήμερων εκδηλώσεων για επικοινωνιακούς σκοπούς, με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της πατρότητας της ταινίας και της σύνδεσής της με το νησί, κατέχουν σημαντική θέση στο «Σχέδιο Δράσης για την Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή του 2013» που καταρτίστηκε από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκοπέλου. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του καλοκαιριού και εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω προβολή της Σκοπέλου, που έκανε άνοιγμα στο εξωτερικό τα προηγούμενα χρόνια, ως «το νησί του Mama mia». Πολλοί αλλοδαποί τελούν ήδη τους γάμους τους στο νησί, κατά τα πρότυπα της ταινίας, ενώ πρόσφατα μάλιστα, εκδηλώθηκε ανάλογο ενδιαφέρον και από την Κίνα, γεγονός που μαρτυρά ότι η ταινία κάνει κυριολεκτικά τον γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα μάλιστα με την επισήμανση του κ. Μιχελή «έρχονται πολλοί τουρίστες στο νησί εξ αιτίας της ταινίας και πιστεύουμε ότι οι εκδηλώσεις που σκεφτόμαστε να διοργανώσουμε, είναι μια καλή αφορμή για να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για την ταινία και να δει ο κόσμος από κοντά, τα μέρη στα οποία γυρίστηκε».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου