ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δημαιρεσίες στα νησιά

δημαιρεσίες-στα-νησιά-54264

Σε ομαλό κλίμα διεξήχθησαν οι προχθεσινές δημαιρεσίες στα νησιά των Βορείων Σποράδων, δίνοντας μάλιστα το προβάδισμα στις γυναίκες. Στον Δήμο Σκιάθου, ειδικότερα, επανεξελέγησαν με την πρώτη ψηφοφορία ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιος Ζλατούδης, με 12 ψήφους υπέρ, ο αντιπρόεδρος Φώτης Κοφινάς και ο γραμματέας Ζαχαρίας Μαθηνός.

Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν αντίστοιχα οι Λίτσα Τσολοβίκου, Χρήστος Μασσούρος, Δημήτρης Διολέττας, Πασχάλης Πασχάλης, Κωνσταντίνος Τσόλας, Αναστασία Φιλαρέτου και Μαρία Κανταράκια. Με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Ζλατούδης, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει διάλογος για όλα και προσπαθώ να αντεπεξέλθω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντά μου. Η επανεκλογή μου, προσθέτει, σημαίνει ότι η προσπάθεια που γίνεται, είναι προς την σωστή κατεύθυνση».

Στο Δήμο Σκοπέλου
Στον Δήμο Σκοπέλου εκλέγεται για πρώτη φορά γυναίκα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα η μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος, αρμόδια για οικονομικά θέματα, Γιώτα Αγγελέτου εξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου με την δεύτερη ψηφοφορία, εξασφαλίζοντας δέκα ψήφους. Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Χρήστος Βασιλούδης και γραμματέας ο Ελευθέριος Πατσής. Στον Δήμο Σκοπέλου θα υπάρχει ένας πλέον αντιδήμαρχος, ο Κωνσταντίνος Σκούρας, μέχρι πρότινος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Τακτικά μέλη για την οικονομική επιτροπή εξελέγησαν οι Κωνσταντίνος Σκούρας, Γιώργος Φύβγας, Μάχη Παπαδαυΐδ, Αθανάσιος Κακαλιάγκος, Γιώργος Πατσής και Νικόλαος Ρόδιος. Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής θα είναι ο Δήμαρχος Γιώργος Μιχελής. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Αγγελέτου, υπογραμμίζει ότι «είμαι αποφασισμένη να ανταποκριθώ όσο μπορώ καλύτερα στα νέα μου καθήκοντα. Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη επειδή βρίσκομαι σε αυτή την θέση και πιστεύω ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν το ίδιο καλά οι γυναίκες και οι άνδρες».
Στο Δήμο Αλοννήσου

Στο Δήμο Αλοννήσου επανεξελέγη παμψηφεί η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ζαφειρούλα Αναγνώστου, ενώ παμψηφεί εξελέγησαν τόσο ο αντιπρόεδρος Απόστολος Καρακατσάνης όσο και ο γραμματέας Βάιος Μαλαματένιας. Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν ως μέλη, επίσης ομόφωνα, οι Ορέστης Παπαχρήστος, Νίκος Αγάλου, Παναγιώτης Αναγνώστου, Μιχάλης Καλογιάννης, Παναγιώτης Βλάικος και Κωνσταντίνος Δροσάκης. Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής θα είναι ο Δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης. Η 27χρονη Ζαφειρούλα Αναγνώστου, είναι η νεώτερη πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και τονίζει ότι «είναι και πάλι τιμή η επανεκλογή μου και συνεχίζουμε το έργο μας, για το καλό του νησιού μας. Συνεχίζω να στηρίζω, προσθέτει, και την κοινωνική πολιτική του Δήμου Αλοννήσου που προωθεί ο Δημάρχος μας κ. Βαφίνης Πέτρος, λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες οικονομικές συνθήκες, ενώ παράλληλα υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με όλους».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου