ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Με το βλέμμα στη Μόσχα

με-το-βλέμμα-στη-μόσχα-61788

Ανοιγμα σε νέους τουριστικούς προορισμούς, με έμφαση στην Ρώσικη αγορά, αναπτύσσουν οι Δήμοι Σκιάθου και Αλοννήσου, ευθυγραμμίζοντας τους αναπτυξιακούς στόχους της νέας χρονιάς με τις απευθείας αεροπορικές πτήσεις που προστίθενται πλέον στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου

Οι επικεφαλής των κατά τόπους Επιτροπών Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, έχουν εντάξει την Μόσχα στο πρόγραμμα τουριστικών ενεργειών του 2013, προσβλέποντας σε περαιτέρω ανάπτυξη του σχεδιασμού, που άπτεται του εισερχόμενου τουρισμού. Οι προσδοκίες για τουριστική ανάπτυξη είναι ευθέως ανάλογες με τις κινήσεις που πραγματοποιούνται από την πλευρά της Περιφέρειας και απώτερος στόχος είναι και στις δύο περιπτώσεις, η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζονται διάφορες επιμέρους πρωτοβουλίες, οι οποίες απευθύνονται σε όλους όσους δραστηριοποιούνται στο πεδίο του τουρισμού. Σε ό,τι αφορά την ενδυνάμωση των σχέσεων με τη ρωσική αγορά, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Ζαφειρούλα Αναγνώστου, υπογραμμίζει ότι «κάνουμε φέτος το πρώτο βήμα διότι υπάρχει αεροπορική σύνδεση μέσω Σκιάθου».
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τόσο στην Σκιάθο, όσο και στην Αλόννησο υπάρχουν μεμονωμένες επισκέψεις Ρώσων τουριστών κι όπως υπογραμμίζει η κ. Αναγνώστου «υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις επισκεπτών στην Αλόννησο κυρίως επιστημόνων, μέσω της Ακαδημίας Ομοιοπαθητικής».
Στο μεταξύ έχει υπογραφεί συμφωνητικό με τουριστικό γραφείο της Σκιάθου, και ως εκ τούτου έχει εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα του νησιού με τη Σκιάθο.
Παράλληλα προβλέπεται η διοργάνωση συνάντησης μεταξύ των ιθυνόντων του Δήμου και επαγγελματιών του νησιού, εντός του Ιανουαρίου, προκειμένου «αφενός να συντονιστούμε και αφετέρου να καταστεί γνωστή σε όλους η ανάγκη της οικονομικής συμμετοχής στις εκθέσεις του εξωτερικού, διότι ως γνωστόν, φέτος είναι πιο περιορισμένα τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου» υπογραμμίζει η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Αλοννήσου.
Στην διάρκεια του Ιανουαρίου, (8-13) ειδικότερα, προγραμματίζεται η συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου στις διεθνείς εκθέσεις της Ουτρέχτης και της Βιέννης (10-13). Τον Φεβρουάριο έπονται οι εκθέσεις του Μιλάνου (14-17) και του Βελιγραδίου (21-24). Τον Μάρτιο ακολουθούν οι διεθνείς εκθέσεις του Βερολίνου (6-10), της Μόσχας (20-23) και του Βουκουρεστίου (14-17). Τον Απρίλιο, εξάλλου, ο Δήμος Σκιάθου θα δώσει το «παρών» στο «Ταξίδι», την διεθνή έκθεση της Λευκωσίας (26-28) και τον Νοέμβριο του 2013, (2-7) στο World Travel Market του Λονδίνου.
Ευρύ πλαίσιο ενεργειών και προτάσεις προσέγγισης πολλά υποσχόμενων αγορών όπως το Ισραήλ, εντάσσονται στον προγραμματισμό δράσης για το 2013, που εγκρίθηκε πρόσφατα από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου.
Σε ότι αφορά, ειδικότερα, στην συμμετοχή της Αλοννήσου σε εκθέσεις του εξωτερικού, καταγράφονται οι διεθνείς εκθέσεις της Ουτρέχτης (8-13 Ιανουαρίου), του Τελ Αβίβ (5-6 Φεβρουαρίου), του Μιλάνου (14-17 Φεβρουαρίου), του Μονάχου (20-24 Φεβρουαρίου) και της Μόσχας (20-23 Μαρτίου), με στόχο την ευρύτερη προβολή του νησιού διεθνώς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου