ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οδηγικές δράσεις στη Σκιάθο

οδηγικές-δράσεις-στη-σκιάθο-93954

Προγράμματα που αναπτύσσουν την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών πραγματοποιεί το Σμήνος των Πουλιών της Σκιάθου, κάθε Σάββατο.

Τα 22 Πουλιά του νησιού, έχοντας ως στόχο να γνωρίσουν το παρελθόν και να δημιουργήσουν το μέλλον, δραστηριοποιούνται δημιουργικά μέσα στην κοινωνία της Σκιάθου, πραγματοποιώντας μάλιστα μικρές έρευνες για το πώς ζούσαν οι άνθρωποι πριν 100 χρόνια, τι χρησιμοποιούσαν και τι παιχνίδια έπαιζαν. Στα πλαίσια της ευρύτερης δράσης που αναπτύσσουν, έμαθαν πώς παρασκευάζεται η παραδοσιακή φασολάδα και γευμάτισαν όλα μαζί.

Το περασμένο Σάββατο ειδικότερα, προκειμένου να ενδυναμωθούν ως ομάδα, έπαιξαν το κυνήγι του θησαυρού. Έψαξαν σε συγκεκριμένα σημεία να βρουν τις χαμένες σελίδες του μυθιστορήματος της Φόνισσας, ανακαλύπτοντας, ταυτόχρονα, την τη σημασία της Παπαδιαμαντικής λέξης που κρύβονταν στο κείμενο.

Στο ίδιο παιχνίδι συμμετείχαν με ιδιαίτερη προθυμία και κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι ενισχύουν και στηρίζουν πάντα το έργο του Οδηγισμού. Νικητές μπορεί να ήταν τα Πουλιά της φωλιάς που συγκέντρωσε γρηγορότερα τις χαμένες σελίδες της Φόνισσας, αλλά ουσιαστικά νικητές ήταν όλοι όσοι συμμετείχαν και ανακάλυψαν τις Παπαδιαμαντικές λέξεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου