ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διεθνές χρώμα στη Σκιάθο

διεθνές-χρώμα-στη-σκιάθο-96804

Διερευνητικές επαφές της Ενωσης Ξενοδόχων του νησιού με παράγοντες του εξωτερικού

Στην κατεύθυνση της διοργάνωσης και της φιλοξενίας δραστηριοτήτων διεθνούς χαρακτήρα προσανατολίζονται η Ένωση Ξενοδόχων και ο Όμιλος Επιχειρηματιών Σκιάθου, με στόχο την ευρύτερη προβολή του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται διερευνητικές επαφές με αθλητικούς φορείς και Συλλόγους της Ελλάδας, της Αγγλίας και της Γαλλίας, με στόχο την διοργάνωση τριάθλου στην Σκιάθο το επόμενο καλοκαίρι.

«Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε συζητήσεις με διαφόρους Συλλόγους, διερευνώντας τις προοπτικές διοργάνωσης τριάθλου στην Σκιάθο, που θα περιλαμβάνει τα αγωνίσματα της κολύμβησης, του αγώνα δρόμου και της ποδηλασίας» αναφέρει ο Γιάννης Κουκουλάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και του Ομίλου Επιχειρηματιών Σκιάθου.

Όπως τονίζει παράλληλα ο ίδιος «εάν η συγκεκριμένη πρόταση συγκεντρώσει τον επιθυμητό αριθμό συμμετοχών, θα την υλοποιήσουμε, διότι στόχος μας είναι η Σκιάθος να αποτελέσει κέντρο αθλητισμού και συνάντησης αθλητών».

Στην παρούσα φάση, όπως είναι προφανές, διερευνώνται τα οικονομικά μεγέθη της συγκεκριμένης πρότασης, ενώ όπως εκτιμάται, κάθε πρωτοβουλία που αναπτύσσεται προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, είναι πάντα χρήσιμη. Ο κ. Κουκουλάκης εμφανίζεται αισιόδοξος σε σχέση με την εξέλιξη και της επόμενης τουριστικής σεζόν, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «στόχος είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια προβολής του νησιού διεθνώς».

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο εντάσσεται, εξάλλου, η συμμετοχή της Σκιάθου σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού και σε ειδικές εκδηλώσεις ανάλογου βεληνεκούς, όπως η προβολή οπτικού υλικού από τις ομορφιές του νησιού στην μακρινή Αργεντινή.

Η εκδήλωση προβολής της Ελλάδας μέσω της εκδήλωσης που διοργανώνει η Ελληνική Πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Κέντρου Fundacin Helenica en Argentina, καταγράφεται ως το σημαντικό πρώτο βήμα., προκειμένου να ανοίξει ο δίαυλος της τουριστικής επικοινωνίας μεταξύ του νησιού και της Λατινικής Αμερικής.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, επιδιώκεται η διεύρυνση του πεδίου προβολής της Σκιάθου, με απώτερο στόχο την μελλοντική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος που θα κινηθεί προς την κατεύθυνση των Βορείων Σποράδων.

Στο μεταξύ, αναπτύσσονται πρωτοβουλίες και σε κοινωνικό επίπεδο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται η δωρεάν φιλοξενία 180 ανέργων σε καταλύματα της Σκιάθου, στην διάρκεια του περασμένου Σεπτεμβρίου. «Απώτερος στόχος μας, αναφέρει ο κ. Κουκουλάκης, είναι να προσφέρουμε δωρεάν φαγητό και σε απόρους συνταξιούχους της Σκιάθου και ήδη καταβάλλουμε προσπάθειες και προς αυτή την κατεύθυνση» προσθέτει ο ίδιος.

Οι σχολικές εκδρομές είναι ένα ακόμη πεδίο το οποίο εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένου ότι αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στην τουριστική ανάπτυξη της Σκιάθου.

«Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε συζητήσεις, έχοντας ως στόχο την αύξηση του συνολικού αριθμού των σχολείων που επισκέπτονται την Σκιάθο, στο πλαίσιο μαθητικών ή εκπαιδευτικών γενικότερα εκδρομών» επισημαίνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου και προσθέτει «το νησί έχει καταλάβει κορυφαία θέση διεθνώς λόγω της προβολής που γίνεται και πιστεύω ότι συνεχίζοντας την ίδια προσπάθεια, θα έχουμε ακόμη καλύτερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου