ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πορεία διαμαρτυρίας στη Σκόπελο

πορεία-διαμαρτυρίας-στη-σκόπελο-100541

Ενημερωτική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες στην Σκόπελο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λυκείου και βασικό αίτημα την άμεση κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών. Δυναμικό «παρών» έδωσαν γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, η Δημοτική Αρχή της Σκοπέλου και Δημοτικοί Σύμβουλοι, δηλώνοντας την συμπαράστασή τους, στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος.

Μετά την ενημερωτική συνάντηση ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας δια μέσου της παραλίας, με αφετηρία και κατάληξη το κτίριο του σχολείου. Στις προθέσεις των μελών του Συλλόγου είναι η συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις μαθηματικών και φυσικών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου

Το σύνολο των προβληματικών που αντιμετωπίζει το Γυμνάσιο – Λύκειο Σκοπέλου αποτυπώνεται ευκρινώς στην επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε πρόσφατα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην εν λόγω ανακοίνωση «τα τμήματα είναι μεγάλα: 27 παιδιά στην Α΄, 25 στη Β΄ Γυμνασίου και 27 στη Β΄ Λυκείου με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το εκπαιδευτικό έργο. Επιπλέον, λείπουν ακόμη καθηγητές: Μαθηματικός στο Γυμνάσιο και Φυσικός στο Λύκειο.

Μια σειρά αποσπασμένοι καθηγητές δεν μετακινούνται στις θέσεις που αποσπάστηκαν γιατί δεν έχουν προσληφθεί ακόμη αναπληρωτές, με αποτέλεσμα είναι να χάνονται ατέλειωτες ώρες μαθημάτων.

Έτσι οι γονείς – όσοι ακόμη έχουν την οικονομική δυνατότητα – αναγκάζονται να καταφεύγουν στα φροντιστήρια. Κανείς όμως δεν μας λέει πώς και πότε θα αναπληρωθούν οι ώρες που έχουν χαθεί λόγω της έλλειψης καθηγητών».

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λυκείου Σκοπέλου, Εύη Ταλαδιανού, καθιστά σαφές ότι «εάν δεν βρεθεί λύση, θα ενταθούν οι κινητοποιήσεις» εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή της απέναντι στην προοπτική υπερωριακής κάλυψης των κενών από τους ήδη υπάρχοντες καθηγητές.

«Ως γονείς είμαστε αντίθετοι στην υπερωριακή κάλυψη των 14 ωρών που είναι κενές ελλείψει φυσικού και των 12 αντίστοιχα για τον μαθηματικό, διότι θέλουμε τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σωστά» υπογραμμίζει η κ. Ταλαδιανού. Όπως αναφέρει επιπροσθέτως η ίδια «εάν δεν λυθεί το πρόβλημα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα λάβουμε αποφάσεις για την μορφή που θα λάβει στο αμέσως προσεχές διάστημα η κινητοποίησή μας».

Ο αντιπρόεδρος του ίδιου Συλλόγου, Δημήτριος Καραθανάσης, τονίζει από την πλευρά του ότι «γίνονται αποσπάσεις καθηγητών χωρίς, ωστόσο, να καλύπτεται η θέση που παραμένει κενή, με αποτέλεσμα να μπαίνουμε κάθε χρόνο στην ίδια ταλαιπωρία».

Στις προθέσεις των μελών του παραπάνω Συλλόγου είναι η συνέχιση των συντονισμένων αντιδράσεων, έως ότου δοθεί η επιθυμητή λύση από τους άνωθεν κρατούντες. Στην χθεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκε επίσης ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, ο οποίος αναφέρθηκε στα δεκάδες αντίστοιχα προβλήματα που υπάρχουν σε διάφορους τομείς, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο και η Δημοτική Αρχή της Σκοπέλου, στηρίζουν τις κινητοποιήσεις, οι οποίες αφορούν θέματα ουσίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου