ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διακομιδή βρέφους από τη Σκόπελο

διακομιδή-βρέφους-από-τη-σκόπελο-100739
Τη διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου ενός βρέφους τριών μηνών έκριναν αναγκαία χθες το μεσημέρι γιατροί του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, όπου το μετέφεραν οι γονείς του μετά από ενδείξεις για πρόβλημα υγείας. Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας ειδοποίησαν το Κέντρο για την επιχείρηση διακομιδής του βρέφους στο Αχιλλοπούλειο.
Ως προσφορότερο μέσο για τη μεταφορά του μέχρι το λιμάνι του Βόλου κρίθηκε εκείνη τη στιγμή το πλοίο της ακτοπλοϊκής γραμμής από τα νησιά των Βορείων Σποράδων, το οποίο ωστόσο είχε αποπλεύσει με προορισμό το Βόλο.
Σε επικοινωνία με τον καπετάνιο του πλοίου συμφωνήθηκε το πλοίο να πιάσει, χωρίς να είναι στο πρόγραμμα του δρομολογίου του, το λιμάνι της Γλώσσας, προκειμένου να επιβιβαστεί η μητέρα με το βρέφος και μαζί τους ο αγροτικός γιατρός που συνόδευε το επείγον περιστατικό.
Το πλοίο κατέπλευσε στη Γλώσσα για να παραλάβει το βρέφος, που μεταφέρθηκε μέχρι το λιμάνι με ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας. Η διακομιδή έγινε με το πλοίο της γραμμής και οι επιβάτες του αφίχθησαν στο λιμάνι του Βόλου με μία περίπου ώρα καθυστέρησης, εξαιτίας της ανάγκης που προέκυψε για τη νοσηλεία ενός μωρού.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νησιά των Βορείων Σποράδων έχουν μείνει ακάλυπτα τις τελευταίες ημέρες σε ό,τι αφορά διακομιδές ασθενών με το πλωτό «ασθενοφόρο», το ιδιωτικό δηλαδή σκάφος που αναλάμβανε τη μεταφορά των επειγόντων περιστατικών από Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο. Και αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξαιτίας του ότι ο ιδιοκτήτης του σκάφους χρειάστηκε να απουσιάσει για προσωπικούς λόγους, αλλά και διότι επί χρόνια δεν έχει πληρωθεί τις βενζίνες που δαπανά για τις διακομιδές, με αποτέλεσμα να αδυνατεί πλέον να καλύψει τα έξοδα από την τσέπη του.
ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου