ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Φορολογικό ΚΕΠ ζητάει η Αλόννησος

φορολογικό-κεπ-ζητάει-η-αλόννησος-101656

Το αίτημα της δημιουργίας Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων και στην Αλόννησο διατυπώνει εγγράφως στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη, ο Δήμαρχος Αλοννήσου, κ. Πέτρος Βαφίνης, ζητώντας παράλληλα ισότιμη αντιμετώπιση των νησιών. Στην επιστολή του, ο κ. Βαφίνης κάνει λόγο για «ανισότητα μεταξύ των κατοίκων των Β. Σποράδων», δεδομένου ότι αντίστοιχες δομές προβλέπεται να δημιουργηθούν μόνο στην Σκιάθο και την Σκόπελο, ζητώντας παράλληλα την «άρση της αδικίας» που υφίστανται οι φορολογούμενοι του Δήμου Αλοννήσου. Προτείνεται μάλιστα η στέγασή του στο ΚΕΠ Αλοννήσου, το οποίο λειτουργεί σε δημοτικό κτίριο που διαθέτει τις ανάλογες υποδομές, ώστε «να μην προκληθεί δαπάνη στο υπουργείο Οικονομικών».

Στην επιστολή του Δημάρχου Αλοννήσου επισημαίνεται μεταξύ άλλων «στο πλαίσιο ενοποίησης των ΔΟΥ στη χώρα μας συμπεριλαμβανομένης και της ΔΟΥ Σκοπέλου όπου ανήκουν οι φορολογούμενοι του δήμου μας, ζητάμε, την αποκατάσταση μιας αδικίας που εδώ και πολλά χρόνια βιώνουν οι κάτοικοι της Αλοννήσου. Στα τρία νησιά των Β. Σποράδων που ανήκουν στο Ν. Μαγνησίας, λειτουργούν μέχρι σήμερα ΔΟΥ στα δύο, στη Σκόπελο και στη Σκιάθο».

Όλα αυτά τα χρόνια «μόνο οι φορολογούμενοι της Αλοννήσου επιβαρύνονται με ταλαιπωρία, κόστος μετακίνησης, απώλεια εισοδήματος κ.ά. ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες λόγο δυσμενών καιρικών συνθηκών ακόμη και με αποκλεισμό στην Σκόπελο 2-3 ημερών μετά από ραγδαία μεταβολή του καιρού. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγο της αύξησης των εισιτηρίων και ταυτόχρονα λόγω συρρίκνωσης των δρομολογίων (μεγαλύτερο οικονομικό κόστος και περισσότερος χρόνος παραμονής τους στη Σκόπελο)» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Αλοννήσου.

Επιπροσθέτως ο κ. Βαφίνης αναφέρει ότι «η Αλόννησος είναι το πιο απομακρυσμένο νησί από την έδρα του νομού αλλά και με τα λιγότερα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα άλλα δύο νησιά». Απευθυνόμενος, τέλος, στον αρμόδιο Υφυπουργό, ο Δήμαρχος Αλοννήσου ζητάει να μπει τέλος «σε αυτήν την ανισότητα που υφιστάμεθα για πολλά χρόνια και να εγκρίνετε την δημιουργία και την στελέχωση ενός Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων και στην Αλόννησο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου