ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κατάληψη σχολείου από γονείς!

κατάληψη-σχολείου-από-γονείς-103924
Δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Σκοπέλου συνεχίζουν να μη διδάσκονται κανονικά, ελλείψει εκπαιδευτικών, τα Μαθηματικά και τη Φυσική.
Οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν και προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, οι γονείς τους προσπάθησαν με κάθε τρόπο να φτάσει στα αυτιά υπευθύνων στελεχών της εκπαίδευσης η αγωνία των παιδιών τους για τις πολύτιμες διδακτικές ώρες που χάνουν και τα σοβαρά κενά που δημιουργούνται στη διδασκαλία τους. Απάντηση, όμως, δεν έλαβαν καμία. Όχι απλά για το εάν και πότε θα καλυφθούν οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών, αλλά ούτε καν για το ποιες ενέργειες έχουν γίνει.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου – Λυκείου Σκοπέλου γνωστοποίησε στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Δοδοντσάκη ότι προχωρά σε κατάληψη των σχολικών χώρων!
Γονείς οι καταληψίες
Οι γονείς προχωρούν στην υλοποίηση απόφασης που είχαν λάβει σε γενική συνέλευση στις 31 Οκτωβρίου. «Εμείς οι γονείς προχωρούμε σε κατάληψη των χώρων του Γυμνασίου και Λυκείου Σκοπέλου, την Τρίτη 13 Νοεμβρίου και μέχρι να συμπληρωθούν με νέο προσωπικό όλα τα εκπαιδευτικά κενά των σχολείων μας. Ελπίζοντας ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα πράξετε το αυτονόητο», αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων, ο Διευθυντής Δ.Ε. δεν έχει μπει μέχρι στιγμής στον κόπο να τους ενημερώσει για ενδεχόμενες ενέργειές του, παρά τις συνεχείς προφορικές αλλά και γραπτές οχλήσεις για το πρόβλημα που απασχολεί τα δύο σχολεία, όπως και άλλα σημαντικά ζητήματα. «Έχουμε ως εκ τούτου το δικαίωμα να θεωρούμε ότι αδιαφορήσατε για τα αιτήματά μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου