ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ρώσοι ολιγάρχες στη Σκιάθο για αγορές

ρώσοι-ολιγάρχες-στη-σκιάθο-για-αγορές-140417

Μεγάλες επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ σχεδιάζονται στη Σκιάθο από Ρώσους μεγιστάνες. Ταξίδι «αστραπή» από εξαμελή ομάδα επιχειρηματιών μεταξύ των οποίων και στέλεχος της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Η ομάδα των επιχειρηματιών μετέβη στο νησί με ιδιωτικό αεροπλάνο, κάνοντας εξαρχής «αισθητή» την παρουσία της στο νησί, ενώ όσοι τους συνάντησαν μιλούν για «Κροίσους» της Ρωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ επισκέφτηκε ιδιώτες στο νησί και εξέφρασε το ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων αλλά και μεγάλων εκτάσεων με σαφή πρόθεση για την αξιοποίησή τους.

Οι Ρώσοι επιχειρηματίες επισκέφτηκαν για να δούνε από κοντά τουλάχιστον 10 βίλες του νησιού που κοστίζουν «αστρονομικά ποσά», καθώς επίσης και τρεις τουλάχιστον μεγάλες παραθαλάσσιες εκτάσεις από τις ομορφότερες στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Στη διήμερη παραμονή τους σύμφωνα με ντόπιους του νησιού οι ξένοι επενδυτές επίσης επισκέφτηκαν το Ξενία Σκιάθου που είναι εγκαταλειμμένο αλλά είναι ενταγμένο από το ΤΑΥΠΕΔ στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Σε όλες ωστόσο τις επαφές που είχαν δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους όσον αφορά στο μέγεθος των επενδύσεων αλλά και τους τομείς στους οποίους θα επενδύσουν τα χρήματά τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένοι από τους «πλούσιους επισκέπτες» της Σκιάθου είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτονται το νησί του Παπαδιαμάντη, καθώς και το καλοκαίρι βρέθηκαν στο νησί και μάλιστα δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές του αλλά και τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει και τα οποία σε μεγάλο βαθμό, όπως παρατήρησαν, δεν έχουν αξιοποιηθεί όσο θα έπρεπε προκειμένου το νησί να «απογειωθεί».

Οι συνομιλητές τους πάντως μετέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι σημαντικό ρόλο στην επιλογή που φαίνεται να έχουν κάνει για να επενδύσουν με μεγάλα πακέτα χρημάτων στη Σκιάθο διαδραμάτισε το γεγονός ότι δρομολογείται η αεροπορική σύνδεση της Σκιάθου με μεγάλες πόλης της Ρωσίας όπως η πρωτεύουσα Μόσχα και η Πετρούπολη.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου