ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ειδικό Γυμνάσιο στη Σκιάθο

ειδικό-γυμνάσιο-στη-σκιάθο-142129

Αίτημα ετών αποτελεί για την Σκιάθο η δημιουργία ειδικής εκπαιδευτικής δομής Γυμνασιακού επιπέδου, η οποία θα έχει ως αντικείμενο την εκπαίδευση και την κατάρτιση παιδιών με ειδικές ανάγκες, ηλικίας 12 έως 20 ετών.

Το συγκεκριμένο αίτημα, που κατατέθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου ΑμεΑ Αλκή, το ΔΣ και όλα τα μέλη, εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Σκιάθου, στην διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης και ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την επίτευξη του σημαντικού στόχου. Η δημιουργία παραρτήματος, στην Σκιάθο, του Εργαστηρίου Ειδικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που λειτουργεί στο Βόλο, εκτιμάται ότι ανοίγει δρόμους γνώσης και ισότιμων δημιουργικών ευκαιριών, για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλκή ΑμεΑ Βορείων Σποράδων με έδρα την Σκιάθο, Μιχάλης Σιναΐτης, υπογραμμίζει ότι «εισηγηθήκαμε από τον περασμένο Μάιο το συγκεκριμένο αίτημα στον Δήμο Σκιάθου και καταβάλλουμε προσπάθειες προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος, διότι τα παιδιά που είναι ηλικίας 12 έως 20 ετών δεν μπορούν να εκπαιδευτούν στο ειδικό δημοτικό σχολείο του νησιού». Όπως αναφέρει παράλληλα ο ίδιος «η ίδρυση ειδικού γυμνασίου στην Σκιάθο, όπου ήδη λειτουργεί ειδικό δημοτικό, θα βοηθήσει τα παιδιά μας, δίνοντάς τους την δυνατότητα να εκπαιδευτούν, να διευρύνουν τις γνώσεις τους, να έχουν την δυνατότητα ενασχόλησης με δημιουργικές δραστηριότητες».

Ο κ. Σιναΐτης, ο οποίος συμμετέχει, σημειωτέον, ενεργά στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες, καθιστά σαφές ότι πρέπει να εκπαιδευτούν περαιτέρω τα παιδιά που έχουν ολοκληρώσει την φοίτησή τους στο ειδικό δημοτικό σχολείο της Σκιάθου, υπενθυμίζοντας το όνομα της Χριστίνα Γκούσο, της χρυσής παραολυμπιονίκη από τη Σκιάθο, η οποία έκανε υπερήφανους τους συντοπίτες της, με τις σπουδαίες αθλητικές επιδόσεις και το περίσσευμα θάρρους και ψυχής που την διακρίνει.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι θεσμικοί φορείς της εκπαίδευσης, τόσο σε τοπικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, έχουν ενημερωθεί από τον κ. Σιναΐτη και τα μέλη της Αλκής, για το σημαντικό εγχείρημα και πρόσκεινται θετικά στην υλοποίησή του. Ο Σύλλογος ΑμεΑ Αλκή αναπτύσσει, άλλωστε, πολυεπίπεδη δράση, έχοντας πάντα ως επίκεντρο την κοινωνική προσφορά σε όλα τα επίπεδα.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Σκιάθου κ. Λίτσα Τσολοβίκου, αναφέρει από την πλευρά της ότι «το αίτημα εγκρίθηκε ομόφωνα διότι είναι αναγκαία η δημιουργία της συγκεκριμένης δομής στην Σκιάθο, δεδομένου ότι θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, σε παιδιά με ειδικές ανάγκες». Η νέα δομή, για την άμεση υλοποίηση της οποίας καταβάλλονται έντονες προσπάθειες από την Αλκή, θα στεγαστεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, όπου λειτουργεί και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της Σκιάθου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, απόλυτα δημιουργικό για τα παιδιά που θα φοιτούν.

Γλυκερία Υδραίου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου