ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνέδριο για τη φροντίδα Υγείας στην Αλόννησο

συνέδριο-για-τη-φροντίδα-υγείας-στην-α-156112

Επίκαιρα ιατρικά θέματα που αφορούν την υγεία παιδιών και εφήβων, σε συνάρτηση με το περιβάλλον και την οικογένεια, περιελάμβανε η θεματική ενότητα του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ε.Φ.Υ.ΚΕ. (Εταιρία Φροντίδας Υγείας και Εκπαίδευσης) που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες στα νησιά των Βορείων Σποράδων, συμπεριλαμβανομένης της Αλοννήσου.

Η θεματολογία των εργασιών του Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκαν στην Αλόννησο, εστιάζονταν στην «Υγεία του παιδιού και του εφήβου», ενός θέματος που απασχολεί τον τοπικό πληθυσμό. Ειδικοί επιστήμονες ανέπτυξαν «Επίκαιρα – Επείγοντα και χρόνια ιατροκοινωνικά θέματα», αλλά και θέματα «λοιμώξεων – λοιμωδών νοσημάτων εμβολιασμών και πρόληψης», καθιστώντας σαφή την ανάγκη της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης. Επίσης, οι εισηγητές του συνεδρίου επικεντρώθηκαν σε θέματα επίκαιρα, που απειλούν ευρύτερα την υγεία των παιδιών και των εφήβων.

Καλωσόρισμα απηύθυνε στους παριστάμενους, εκ μέρους του Δημάρχου Αλοννήσου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ζαφειρούλα Αναγνώστου, επισημαίνοντας ότι «η έμφαση της θεματολογίας του συνεδρίου της Ε.Φ.Υ.Κ.Ε στην υγεία του παιδιού και του εφήβου, πέρα από τη χρησιμότητά της, προσδίδει και μια συναισθηματική διάσταση, λόγω της ευαισθησίας όλων μας στις μικρές και νεαρές ηλικίες που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και φροντίδας».

Η Ε.Φ.Υ.Κ.Ε είναι, σημειωτέον, μη κερδοσκοπική Εταιρεία Φροντίδας Υγείας και Εκπαίδευσης, και το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο διεξήχθη, όπως προαναφέρθηκε, στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Τα πανελλήνια συνέδρια της Ε.Φ.Υ.Κ.Ε πραγματοποιούνται σε συνεργασία με άλλες Επιστημονικές Ελληνικές και Διεθνείς Εταιρείες, τα Πανεπιστήμια της χώρας μας, τα Νοσοκομεία τόσο της Θεσσαλίας όσο και της λοιπής Ελλάδας, τα Κέντρα Υγείας ( ΚΥ) Σκοπέλου και Σκιάθου, το Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΙ) Αλοννήσου και άλλα Κ.Υ., αλλά και σε συνεργασία με άλλες Υπηρεσίες Φροντίδας Υγείας και Εκπαίδευσης της Ελλάδας.

Μέλη της Ε.Φ.Υ.Κ.Ε. που βρίσκονται, σημειωτέον, στο εξωτερικό, στη Κύπρο και στη Γαλλία, αποτέλεσαν εισηγητές του φετινού Συνεδρίου, αναπτύσσοντας ενδιαφέροντα θέματα.

Απευθυνόμενη στους συνέδρους, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου υπογράμμισε, τέλος, την σημασία που έχει για το νησί η επιλογή της Αλοννήσου από την πρόεδρο της Ε.Φ.Υ.Κ.Ε κ. Αναστασίου Αναστασία ως τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου. Παράλληλα, εξήρε το έργο του κ. Γιώργου Αθανασίου, Διευθυντή του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου, «του οποίου η κοινωνική προσφορά στην Αλόννησο είναι συνεχής και αξιέπαινη, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες κοινωνικο-οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε καθημερινά αλλά και τις ελλείψεις στις ιατρικές υπηρεσίες» όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΓΛ. ΥΔΡ.

(Φώτο: Φιλίτσα Θέμελη)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου