ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προστατεύουν τους γλάρους στη Σκιάθο

προστατεύουν-τους-γλάρους-στη-σκιάθο-158369

Αξιόλογες δράσεις αναπτύσσουν τα Αστέρια και τα Πουλιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού της Σκιάθου, που ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα του Λιμεναρχείου Σκιάθου για το πρόγραμμα της HELMEPA «Καθαρές Ακτές».

Στην Ακτή του Ασέληνου τα 30 παιδιά του ΣΕΟ αλλά και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «η Σκιάθος» και του Συλλόγου «Αλκή» μαζί με εκπροσώπους του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, συναντήθηκαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, με το γλάρο της HELMEPA. O γλάρος, κάλεσε τα παιδιά να δώσουν χέρι προστασίας στα γλαροπούλια της περιοχής που εδώ και καιρό αντί για ψάρια τρώνε σακούλες και γόπες. Έτσι μικροί και μεγάλοι με χαρά ξεχύθηκαν στην παραλία και στείλανε με αυτή τη δράση προσφοράς το μήνυμα στη φύση.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι από το 1991, η HELMEPA συντονίζει στην Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών που πραγματοποιείται στο παραπάνω διάστημα. Σκοπός της παγκόσμιας αυτής πρωτοβουλίας του περιβαλλοντικού οργανισμού Ocean Conservancy που εδρεύει στις ΗΠΑ, είναι να μετρήσει το βαθμό περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ατόμων και τοπικών κοινωνιών όταν καλούνται να καθαρίσουν εθελοντικά τις παραλίες από τα σκουπίδια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου