ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Το Λιμεναρχείο προστατεύει το περιβάλλον της Σκιάθου

το-λιμεναρχείο-προστατεύει-το-περιβά-160704

Η προστασία του περιβάλλοντος τέθηκε στο επίκεντρο της πρόσφατης εκστρατείας καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην παραλία Ασελήνου της Σκιάθου. Με πρωτοβουλία του Λιμενάρχη Σκιάθου, Υποπλοιάρχου ΛΣ Νικόλαου Κατσάμπα, οι εθελοντές της Σκιάθου συμμετείχαν στην παγκόσμια εκστρατεία καθαρισμού των ακτών που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ocean Conservancy σε συνεργασία με την HELMEPA στο διάστημα μεταξύ 15ης Σεπτεμβρίου και 15ης Οκτωβρίου, που καταγράφεται ως μήνας εθελοντικής δράσης για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Στον καθαρισμό συμμετείχαν τα Αστέρια και τα Πουλιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του Τοπικού τμήματος Σκιάθου, το Λιμενικό Σώμα, το Πυροσβεστικό Σώμα, το πολυάριθμο τοπικό τμήμα ΣΕΟ, ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Αλκή και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» με την υποστήριξη του Δήμου.

Οι εθελοντές συναντήθηκαν με τον γλάρο-σήμα κατατεθέν της HELMEPA κι ο γλάρος, κάλεσε, με την σειρά του, τα παιδιά να δώσουν χέρι προστασίας στα γλαροπούλια της περιοχής που εδώ και καιρό αντί για ψάρια, τρώνε σακούλες και γόπες.

Οι συμμετέχοντες στην παραπάνω δράση μεταφέρθηκαν στον Ασέληνο με την αρωγή των Γιάννη Τσιφλίδη και Σωτήρη Γλυμπάτσα, οι οποίοι διέθεσαν λεωφορείο γι’ αυτό τον σκοπό. «Πιστεύοντας στην αξία της συμμετοχής και της συνεργασίας, προωθούμε τους στόχους της δράσης. Θεωρούμε ότι είναι μία ευκαιρία για όλες τις οργανώσεις, μικρές – μεγάλες και όλους τους ενεργούς πολίτες να συμβάλλουν ενεργά στον εθελοντισμό για το περιβάλλον. Παράλληλα, παροτρύνουμε τις τοπικές μας κοινωνίες να αναπτύξουν συνεργασίες και να αναλάβουν πρωτοβουλίες» υπογραμμίζουν από κοινού όσοι συμμετείχαν στην εκστρατεία καθαριότητας της συγκεκριμένης παραλίας.

«Στους δύσκολους και αβέβαιους καιρούς που ζούμε, προσθέτουν, είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη, η ευθύνη και η υποχρέωση να προστατεύσουμε, με κάθε δυνατό μέσο, τόπους μοναδικού φυσικού κάλλους που απλόχερα μας προσφέρει το νησί γιατί αποτελούν το μεγάλο "κεφάλαιό" μας για σήμερα και για το μέλλον».

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι από το 1991, η HELMEPA συντονίζει στην Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών που πραγματοποιείται στο παραπάνω διάστημα. Σκοπός της παγκόσμιας αυτής πρωτοβουλίας του περιβαλλοντικού οργανισμού Ocean Conservancy που εδρεύει στις ΗΠΑ, είναι να μετρήσει το βαθμό περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ατόμων και τοπικών κοινωνιών όταν καλούνται να καθαρίσουν εθελοντικά τις παραλίες από τα σκουπίδια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου