ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υπέρ της δημιουργίας υποδομών

υπέρ-της-δημιουργίας-υποδομών-164324

Υπέρμαχος της ανάπτυξης δηλώνει ο Δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης, με αφορμή την φημολογούμενη ιδιωτικοποίηση 22 αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο αερολιμένας Σκιάθου, υπογραμμίζοντας ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να προωθήσει υποδομές και πρωτοβουλίες τις οποίες αδυνατεί να υλοποιήσει η πολιτεία. «Είμαστε υπέρ της κάθε μορφής ανάπτυξης, είτε προέρχεται από τον ιδιωτικό είτε από τον δημόσιο τομέα, υπό την προϋπόθεση ότι εφαρμόζονται με ορθό τρόπο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πλωμαρίτης.

Ο ίδιος επισημαίνει παράλληλα ότι «ο ιδιωτικός τομέας θα μπορέσει να υλοποιήσει τα έργα που αυτή την στιγμή αδυνατεί να πραγματοποιήσει η πολιτεία» προσθέτοντας ότι «θέλουμε να έχουμε ένα άρτιο αεροδρόμιο τόσο από πλευράς υποδομής, όσο και από πλευράς φιλοξενίας αεροσκαφών και επιβατών».

Την ομαδοποίηση -σε δύο ή τρεις ομάδες- των περίπου 22 από τα συνολικά 37 αεροδρόμια της χώρας, μεταξύ αυτών και το αεροδρόμιο της Σκιάθου, αποφάσισε, αναλυτικότερα, το υπουργείο Υποδομών μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να εισέλθουν ιδιωτικά κεφάλαια στους αερολιμένες της χώρας. Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η ομαδοποίηση των αεροδρομίων, ώστε να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί, προκειμένου τα μεγαλύτερα αεροδρόμια να δοθούν με συμβάσεις παραχώρησης.

Υπενθυμίζεται ότι η ομαδοποίηση των αεροδρομίων θα γίνει βάσει γεωγραφικών κριτηρίων. Ο χρόνος παραχώρησης θα είναι τουλάχιστον 30 με 35 χρόνια, και μπορεί να φτάνει ακόμη και τα 50 χρόνια, για να εξασφαλιστούν χαμηλές τιμές στα αεροδρόμια και ανταγωνιστικότητα. Σε ό,τι αφορά τα μικρότερα αεροδρόμια, αυτά θα παραμείνουν στον έλεγχο του Δημοσίου και θα δημιουργηθεί ένα αρμόδιο κρατικό νομικό πρόσωπο, το μάνατζμεντ του οποίου θα εκχωρηθεί αργότερα σε ιδιώτες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου