ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προβληματισμός για τον λιμένα Σκιάθου

προβληματισμός-για-τον-λιμένα-σκιάθο-164552

Εντονο προβληματισμό εκφράζουν τα μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Σκιάθου, σχετικά με τα έργα υποδομής της Σκιάθου και ειδικότερα την σημαντικότερη πύλη εισόδου, το λιμάνι. Συγκεκριμένα, εκφράζονται φόβοι ότι το λιμάνι θα δυσλειτουργεί και το επόμενο καλοκαίρι. Όπως επισημαίνει η επικεφαλής της παράταξης, Αναστασία Φιλαρέτου «στην συνάντηση που έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου με τους αναδόχους του προγραμματικού σχεδίου για το λιμάνι, το master plan, ο κ. Μελαχροινάκης αποκάλυψε ότι ακύρωσε τον διαγωνισμό των 225.000,00 ευρώ για την επισκευή του λιμανιού και συνειδητοποιήσαμε ότι όλο αυτό τον καιρό που μιλούσαμε για προγραμματικό σχέδιο και επέκταση του λιμενοβραχίονα «αερολογούσαμε»».

Η επικεφαλής της ΑΚΠΣ υπογραμμίζει ότι «αφού δεν υπάρχει προγραμματικό σχέδιο είναι απλώς όνειρο θερινής νυκτός η επέκταση του λιμενοβραχίονα, έργο για το οποίο η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών έχει σοβαρούς ενδοιασμούς. Με δεδομένη την καθυστέρηση της λειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου για τους γνωστούς «τυπικούς λόγους», φοβούμαστε, προσθέτει η κ. Φιλαρέτου, ότι το λιμάνι θα δυσλειτουργεί και το επόμενο καλοκαίρι».

Με αφορμή την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, τα μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Σκιάθου αναφέρουν ότι τα θέματα ήταν τυπικά, ενώ «περιμέναμε να δούμε στην ημερήσια διάταξη και να ψηφίσουμε τα έργα που θα εντάξουμε στο πρόγραμμα «Ολοκληρωμένα σχέδια ανάπτυξης των νησιωτικών περιοχών της περιφέρειας Θεσσαλίας» το λεγόμενο ΕΣΠΑ των νησιών.

Υπάρχει προθεσμία για την αποστολή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην Περιφέρεια και αυτή είναι η 15η Οκτωβρίου» όπως υπογραμμίζουν.

Παράλληλα η ΑΚΠΣ τονίζει ότι «στόχος είναι να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τα 4εκ. ευρώ που μας αναλογούν από το πακέτο για τα νησιά. Αυτό θα δώσει ώθηση στην οικονομική ζωή του νησιού μας, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Καλό όμως είναι τα έργα που θα εντάξουμε να συμβάλλουν και στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων. Προβλήματα όπως είναι το νερό, η κατάσταση του βασικού μας οδικού δικτύου και φυσικά το κλειστό μας γυμναστήριο».

Από τα έργα που αναφέρθηκαν στις συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας «το μόνο ώριμο ήταν η αντικατάσταση των σωληνώσεων του εσωτερικού δικτύου. Η μελέτη αυτή είναι παλιά αλλά χρειάστηκαν σχεδόν δυο χρόνια για την επικαιροποίησή της. Άλλο έργο που θα βοηθήσει στην βελτίωση της ποιότητας του νερού είναι η σύνδεση των νέων γεωτρήσεων. Έργο από το οποίο έλειπε η περιβαλλοντική αδειοδότηση που ελπίζουμε να εξασφαλίστηκε.

Αυτά είναι τα δύο έργα της ΔΕΥΑΣ που θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης και γι’ αυτό κάνουμε έκκληση να αφήσει η ΔΕΥΑΣ για αργότερα έξοδα για μελέτες έργων όπως οι επεκτάσεις του δικτύου ύδρευσης-αποχέτευσης και οι αναβαθμίσεις των βιολογικών. Πρώτα πρέπει να λύσουμε το θέμα του νερού και να εξασφαλίσουμε καλής ποιότητας νερό για τον πολεοδομικό ιστό.

Μετά φυσικά θα πρέπει να γίνει επέκταση του δικτύου ύδρευσης-αποχέτευσης, να κατασκευάσουμε λιμνοδεξαμενή και μακροπρόθεσμα ο Δήμος να εξασφαλίσει ορθή διαχείριση του φυσικού αυτού αγαθού» επισημαίνει η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Σκιάθου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου