ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τρόφιμα για απόρους της Σκοπέλου

τρόφιμα-για-απόρους-της-σκοπέλου-165608
Περισσότερα από 100 κιλά τροφίμων έχουν συγκεντρωθεί με πρωτοβουλία του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου, προκειμένου να βοηθηθούν οι άποροι κάτοικοι του νησιού. Το καλάθι συγκέντρωσης τροφίμων έχει τοποθετηθεί σε μάρκετ του νησιού και είναι συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου. Ενόψει χειμώνα και λαμβάνοντας υπόψη τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, οι εθελοντές της Σκοπέλου εντείνουν τις προσπάθειές τους, οι οποίες έχουν ως επίκεντρο δεκάδες αναξιοπαθούντες συντοπίτες τους. Κάθε πρωτοβουλία που αναπτύσσεται στο νησί, αποδεικνύει την δύναμη της συνεργασίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου
Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η κ. Μάχη Παπαδαυΐδ, υπεύθυνη του γραφείου εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου «θα εντείνουμε τις πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την βοήθεια του τοπικού πληθυσμού και γι’ αυτό τον λόγο έχουμε τοποθετήσει καλάθι σε σούπερ μάρκετ, όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα για όσους τα έχουν ανάγκη». Τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται, διατίθενται σε δέκα άπορες οικογένειες του νησιού, ενώ στις σκέψεις των εθελοντών είναι η παράλληλη αξιοποίηση των σαμπουάν και των αφρόλουτρων των ξενοδοχείων που έχουν χρησιμοποιηθεί ελάχιστα ή και καθόλου από τους τουρίστες. Στους στόχους των υπευθύνων του γραφείου εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου είναι, συγκεκριμένα, να πραγματοποιηθούν επαφές με τους ξενοδόχους του νησιού, προκειμένου να δίνονται σε απόρους τα σχεδόν άθικτα σαμπουάν και αφρόλουτρα.
Αποδέκτες της βοήθειας των εθελοντών είναι άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, μονογονεϊκές οικογένειες, χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και νεαρά άτομα που αδυνατούν λόγω συνθηκών να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Στο μεταξύ, συγκεντρώνεται και οικονομική βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη, ενώ παράλληλα Σκοπελίτες έχουν προσφέρει με κάθε διακριτικότητα διάφορα είδη και φάρμακα τόσο στο ΚΑΠΗ, όσο και στο Κέντρο Υγείας του νησιού.
Η κοινωνία του νησιού είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και όπως όλα δείχνουν, οι προσπάθειες εντείνονται και θα ενταθούν δεδομένου ότι αναμένεται διόγκωση του προβλήματος, στην διάρκεια του χειμώνα. Όπως υπογραμμίζει η κ. Παπαδαυΐδ «στην παρούσα περίοδο παραμένει ο ίδιος ο αριθμός των απόρων που βοηθούμε, αλλά πιστεύουμε ότι θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας».
Στο μεταξύ, πολυδιάστατες δράσεις κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα αναπτύσσει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Δύο Αλέξανδροι» της Σκιάθου, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται η πρόσφατη πρωτοβουλία αγοράς σχολικών ειδών για άπορα παιδιά του νησιού. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιείται για πρώτη φορά από τον Σύλλογο που αναπτύσσει ευρύ κοινωνικό έργο, το οποίο έχει ως αποδέκτες δεκάδες άπορους κατοίκους του νησιού. Οι κουμπαράδες αλληλεγγύης που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία του νησιού με πρωτοβουλία του ίδιου Συλλόγου, εντάσσονται επίσης στο πλαίσιο της ευρύτερης προσφοράς που έχει ως αποδέκτες απόρους, ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και συνταξιούχους οι οποίοι στερούνται βασικών αγαθών.
Ο Σύλλογος «Δύο Αλέξανδροι» προσφέρει, εξάλλου, χρηματικά βοηθήματα στους έχοντες ανάγκη, ενώ αρκετές φορές προσφέρονται με κάθε διακριτικότητα και καλάθια με τρόφιμα για την ενίσχυση ανθρώπων που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Στην παρούσα φάση και στο πλαίσιο της έναρξης της φετινής σχολικής χρονιάς βοηθήθηκαν δεκάδες παιδιά του νησιού που δεν είχαν την δυνατότητα να αποκτήσουν τα απαιτούμενα είδη για το σχολείο. Για την επίτευξη του στόχου, τοποθετήθηκαν ανακοινώσεις στα βιβλιοπωλεία του νησιού, αλλά και διαδικτυακά, οι οποίες προέτρεψαν όσους επιθυμούν, να αγοράσουν σχολικά είδη για τα άπορα παιδιά του νησιού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου