ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σήμερα θα στηθούν οι αίθουσες του νέου νηπιαγωγείου Σκιάθου

σήμερα-θα-στηθούν-οι-αίθουσες-του-νέου-166767
Αρχίζει σιγά σιγά να παίρνει σάρκα και οστά το νέο σύγχρονο νηπιαγωγείου Σκιάθου, που πρόκειται σε λιγότερο από ένα μήνα να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες σχολικές δομές του νησιού.

Μάλιστα σήμερα Παρασκευή πρόκειται να στηθούν οι τέσσερις νέες αίθουσες του νηπιαγωγείου, αφού πρόκειται να είναι από προκάτ. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 828.000 ευρώ υλοποιείται μετά την έγκριση δημοπράτησης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα οι εργασίες κατασκευής του νέου νηπιαγωγείου ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου, και όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι πρόκειται να ολοκληρωθεί σε περίπου ένα μήνα.

Χαρακτηριστικά όπως δήλωσε ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας επιτροπής παιδείας της Σκιάθου κ. Νίκος Χαλκιάς «σήμερα θα στηθούν οι τέσσερις καινούργιους αίθουσες του νηπιαγωγείου Σκιάθου, αφού πρόκειται για κτίριο προκάτ. Για την υλοποίηση αυτού του έργου εργαστήκαμε από κοινού και ήταν ουσιαστική η συμβολή του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, του Δημάρχου Σκιάθου κ. Πλωμαρίτη, του πρώην προέδρου της πρωτοβάθμιας επιτροπής παιδείας κ. Κόλλια και άλλων τοπικών φορέων, προκειμένου να φτάσουμε στο σημερινό, ευχάριστο για όλους, αποτέλεσμα, το οποίο υλοποιείται με πόρους του ΕΣΠΑ».

Τέλος να σημειωθεί ότι το νέο νηπιαγωγείο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες για μάθηση και δημιουργία πενήντα περίπου παιδιών και θα ανεγερθεί δίπλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, στον περιφερειακό της Σκιάθου. Το συγκεκριμένο έργο ήταν αίτημα ετών, διότι αυτή την στιγμή το 3ο νηπιαγωγείο συστεγάζεται ουσιαστικά με τα δύο ήδη υπάρχοντα, το 1ο και το 2ο , με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεση ανάγκη αποσυμφόρησης του παραπάνω σχολικού συγκροτήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου