ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στη Σκόπελο

πρωτοβουλία-αλληλεγγύης-στη-σκόπελο-169673

Συστράτευση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη φορά στην Σκόπελο, με την τοπική κοινωνία αρωγό στην πρωτοβουλία συγκέντρωσης περισσοτέρων από 65.000 καπακιών πλαστικών μπουκαλιών, για καλό σκοπό.

Συγκεκριμένα, τα πλαστικά καπάκια που συγκεντρώθηκαν, θα διατεθούν στον Σύλλογο Παραπληγικών της Λαμίας, για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου, προκειμένου να βοηθηθούν άνθρωποι που το έχουν απόλυτη ανάγκη.

Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου, η οποία υλοποιήθηκε «όταν πληροφορηθήκαμε ότι συγκεντρώνοντας συγκεκριμένο αριθμό καπακιών, μπορεί να προμηθευτεί κάποιος αναπηρικό αμαξίδιο. Έτσι υλοποιήσαμε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση» υπογραμμίζει η υπεύθυνη του Γραφείου Εθελοντισμού, Μάχη Παπαδαυΐδ.

Όπως επισημαίνει παράλληλα η ίδια, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία συνεχίζεται, προκειμένου να βοηθηθούν και άλλοι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και είναι η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας, των ξενοδόχων, των επαγγελματιών και των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι στήριξαν έμπρακτα το κάλεσμα αλληλεγγύης του Γραφείου Εθελοντισμού. «Ο κόσμος ανταποκρίνεται πάρα πολύ, οι επαγγελματίες, οι μαθητές του σχολείου, συνέβαλαν προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος» επισημαίνει η κ. Παπαδαυΐδ. Ουσιαστικής σημασίας είναι, εξάλλου, το γεγονός ότι μέσω της παραπάνω πρωτοβουλίας, προκύπτουν πολλά οφέλη και για το ίδιο το περιβάλλον, δεδομένου ότι συγκεντρώνονται πολλά καπάκια και από δημόσιους χώρους, δρόμους και ακτές, με αποτέλεσμα να ενισχύεται το έργο της προστασίας του περιβάλλοντος.
Η προσπάθεια ξεκίνησε από τον περασμένο χειμώνα και εντατικοποιήθηκε στην διάρκεια του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα να υλοποιηθεί μια καινοτόμα πρωτοβουλία, που αποδεικνύει στην πράξη ότι η συλλογική δράση, αποδίδει τα μέγιστα. Τα καπάκια που συγκεντρώθηκαν, μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με το φορτηγό πλοίο «Ευαγγελίστρια Σκοπέλου» κατόπιν συνεννόησης του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου με τον υπεύθυνο του πλοίου Σταμάτη Καλογιάννη, ο οποίος προσέφερε την βοήθειά του αφιλοκερδώς, ενώ καθοριστική ήταν η συνδρομή της Μαρίας Βογιατζόγλου.

Οι εθελοντές της Σκοπέλου ένωσαν για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις τους και πρωτοστάτησαν σε μια πρωτοβουλία, που αναμφίβολα αξίζει να βρει μιμητές. Σε εποχές κρίσης, η έννοια της κοινωνικής προσφοράς αποκτά ιδιαίτερη σημασία, έχοντας ως αποδέκτες ειδικές ομάδες πληθυσμού, που αγωνίζονται για την ισότιμη συμμετοχή τους στο κοινωνικό σύνολο. Η μαζική συμμετοχή των Σκοπελιτών ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας που καθόρισε ευθύς εξαρχής το επιτυχές αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας.

Η καινοτόμα αυτή πρωτοβουλία γεννά δημιουργικές σκέψεις, «αρκεί όλοι μας να αναλογιστούμε πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα και οι καταστάσεις για μας, αν τα αντιμετωπίζαμε από κοινού, συνολικά, στο βαθμό που ο καθένας μπορεί» υπογραμμίζουν οι εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας, μεταφέροντας παντού μηνύματα προσφοράς κι αλληλεγγύης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου