ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε υλοποίηση η διασύνδεση γεωτρήσεων Σκιάθου

σε-υλοποίηση-η-διασύνδεση-γεωτρήσεων-169807
Ενα νέο έργο για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού και συγκεκριμένα τη μείωση της συγκέντρωσης του υδραργύρου στο δίκτυο υδροδότησης της Σκιάθου εισέρχεται στη φάση της υλοποίησης. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός ενέκρινε χθες τη δημοπράτησή του.
Πρόκειται για το έργο διασύνδεσης υδρευτικών γεωτρήσεων Σκιάθου με δεξαμενή νερού ύδρευσης, προϋπολογισμού 382.549,10 ευρώ.
Το έργο αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων επί 30 χρόνια και η υλοποίησή του δίνει λύση σε χρόνια προβλήματα ύδρευσης του νησιού. «Η εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού για τους κατοίκους της Θεσσαλίας αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας», δήλωσε ο κ. Αγοραστός.
Μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να δημοσιευθεί ο διαγωνισμός από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων, φορέας υλοποίησης του έργου για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 19/07/2012 και κύριος του έργου είναι η Δ.Ε.Υ.Α. Σκιάθου.
Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με ποσό 297.629,80 ευρώ και από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Σκιάθου ύψους 84.919,30 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου