ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στην Αργεντινή η φήμη της Σκιάθου

στην-αργεντινή-η-φήμη-της-σκιάθου-172792

Οι ομορφιές του νησιού θα προβληθούν σε ειδική εκδήλωση στο Μπουένος Αϊρες

Φιλόδοξο άνοιγμα στην μακρινή Αργεντινή επιχειρεί η Σκιάθος, συμμετέχοντας δυναμικά στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο στο Μπουένος Άιρες.

Συγκεκριμένα η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου και ο Όμιλος Επιχειρηματιών του νησιού απέστειλαν από κοινού οπτικοαουστικό υλικό, μέσω του οποίου θα ταξιδέψουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι ομορφιές του νησιού. Το υλικό, έντυπο και οπτικό, έχει σταλεί στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αργεντινή, μετά από σχετική πρόσκληση και είναι σύμφυτο με την προβολή και διαφήμιση της Σκιάθου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου

Η Ελληνική Πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες θα διοργανώσει, ειδικότερα, τον προσεχή Νοέμβριο εκδήλωση για την τουριστική προβολή της Ελλάδας στο ευρύ κοινό της Αργεντινής, που εκφράζει όλο και πιο έντονα το ενδιαφέρον του για την Ελληνική κουλτούρα. Η πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Κέντρου Fundacin Helenica en Argentina.

Το εν λόγω Πολιτιστικό Κέντρο, σημειωτέον, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν είναι πρόσφατο υλικό δια χειρός του διάσημου φωτογράφου Κυριάκου Κατσαρέα, ο οποίος απαθανάτισε γνωστές και άγνωστες γωνιές της Σκιάθου, με πρωτοβουλία του Ομίλου Επιχειρηματιών του νησιού. Η φωτογράφιση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες, περιλαμβάνει τις φυσικές ομορφιές του νησιού, τις παραλίες, τα δάση, τα μονοπάτια και την πολιτιστική διάσταση της Σκιάθου.

Παράλληλα θα προβληθεί βίντεο που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» και αναδεικνύει τις ομορφιές του νησιού.

Το σποτ εστιάζεται σε μια συνολική παρουσίαση της Σκιάθου, στον πολιτισμό και την ιστορία της με πολύ μοντέρνα και εντυπωσιακά πλάνα και προωθείται για χρήση στο διαδίκτυο, προβολή σε τηλεοπτικά κανάλια, εκθέσεις και sites που αφορούν στον τουρισμό σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Την παραγωγή έχει αναλάβει η εταιρεία Gabari productios με δαπάνη του Συλλόγου.

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Σκιάθος συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των περιοχών της Ελλάδος που θα προβληθούν στην Αργεντινή και εκτιμούμε ότι θα αποτελέσει ενδεχομένως την απαρχή για ένα νέο άνοιγμα, σε μια σημαντική αγορά» υπογραμμίζει ο κ. Μάκης Κουκουλάκης, μέλος του Ομίλου Επιχειρηματιών Σκιάθου. Ο ίδιος επισημαίνει παράλληλα ότι «υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τουριστικά γραφεία της Αργεντινής για την Ελλάδα και η προβολή οπτικοακουστικού υλικού, θα συμβάλει στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, προς την χώρα και την περιοχή μας».

Στο μεταξύ, οι ιθύνοντες της Ένωσης Ξενοδόχων και του Ομίλου Επιχειρηματιών της Σκιάθου έχουν αναπτύξει επικοινωνία με τον Έλληνα πρέσβη στην Αργεντινή, ανοίγοντας τον δρόμο για περαιτέρω δράσεις συνεργασίας.

«Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στο νησί από διάφορες χώρες και ήδη έχουμε αναπτύξει επικοινωνία με νέες αγορές και προορισμούς, που βρίσκονται υπό διερεύνηση» τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και του Ομίλου Επιχειρηματιών του νησιού, Γιάννης Κουκουλάκης. Κοινός στόχος είναι το άνοιγμα του νησιού σε νέες αγορές και οι προοπτικές που δημιουργούνται προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, εκτιμάται ότι είναι σημαντικές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου