ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προβλήματα στο Δημοτικό Γλώσσας

προβλήματα-στο-δημοτικό-γλώσσας-178943

Εγινε πενταθέσιο από εξαθέσιο με αποτέλεσμα να συμπτυχτούν τάξεις

Τις έντονες αντιδράσεις της Δημοτικής Αρχής, της Σχολικής Επιτροπής, αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας, έχει προκαλέσει η υποβάθμιση του συγκεκριμένου σχολείου, από εξαθέσιο σε πενταθέσιο.

Η σύμπτυξη δύο τάξεων, τρίτης και τετάρτης δημιουργεί σειρά αντικειμενικών προβλημάτων, τα οποία επισημαίνει στην επιστολή αγανάκτησης που συνέταξε και θα απευθύνει ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, προς τον Υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Σκοπέλου επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «έφτανε ένα τηλεφώνημα για να υποβαθμιστεί το Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας Σκοπέλου, από εξαθέσιο σε πενταθέσιο, δέκα ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Δεν έχουμε δει ούτε απόφαση ούτε σκεπτικό. Αναρωτιόμαστε αν η δικαιολογία ήταν η μη έλευση στο νησί δασκάλας, η οποία ζήτησε και πήρε την τελευταία στιγμή και αφού είχε αναγγελθεί η απόσπασή της, άδεια εγκυμοσύνης».

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου κάνει λόγο για σαφή υποβάθμιση του σχολείου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «θα περίμενε κανείς, αν το Υπουργείο είχε αποφασίσει την υποβάθμιση του σχολείου, να είχε προηγηθεί εδώ και καιρό μια συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, αφού αυτές ουσιαστικά έχουν αναλάβει την λειτουργία των σχολείων».

Δημοτική Αρχή, Σχολική Επιτροπή, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, «αιφνιδιάστηκαν, απόρησαν και απογοητεύτηκαν από το «αποφασίζομεν» προφορικώς και «διατάσσομεν» της γραφειοκρατίας, που δεν ξέρει καν που πέφτει η Γλώσσα Σκοπέλου. Αν δηλαδή το σχολείο επιτελεί το καθήκον του, αν θερμαίνεται, αν αποκλείεται τον χειμώνα από την κακοκαιρία, χίλια αν» επισημαίνει σε όλους τους τόνους ο κ. Μιχελής.

Κλείνοντας την έγγραφη διαμαρτυρία του, ο Δήμαρχος Σκοπέλου αναφέρει: «Αν έτσι εννοείται η εκπαιδευτική πολιτική, αν έτσι εκτιμάται πως θα συντηρηθεί η απομακρυσμένη νησιώτικη Ελλάδα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, αν έτσι επιζητείται η συνεργασία κεντρικής διοίκησης και Δημοτικών αρχών, τότε πολύ φοβούμαι ότι το πρόβλημα της χώρας μας είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι φανταζόμαστε».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου