ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σκιάθος: Βύθιση σκάφους ανοικτά από τις Κουκουναριές

σκιάθος-βύθιση-σκάφους-ανοικτά-από-τι-180490

Μικρό σκάφος βυθίστηκε χθες, αργά το απόγευμα, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σκιάθου και Ποντικονησίου Ευβοίας. Στο σκάφος σημειώθηκε εισροή υδάτων, από άγνωστη ως τώρα αιτία. Οι δύο επιβαίνοντες, γερμανοί, διασώθηκαν από παραπλέοντα σκάφη.

Όπως έγινε γνωστό από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, χθες το απόγευμα ελήφθη σήμα για ένα ιδιωτικό σκάφος (σημαίας Γερμανίας) που κινδύνευε λόγω εισροής υδάτων και το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Σκιάθου και του Ποντικονησίου Ευβοίας.

Αμέσως κινητοποιήθηκε το πλωτό σκάφος της Σκιάθου και κατέπλευσε στην περιοχή. Ήδη στο πλοίο που κινδύνευε είχαν σπεύσει άλλα τρία σκάφη προς βοήθεια. Οι δύο επιβαίνοντες στο σκάφος, γερμανοί υπήκοοι, είχαν στο μεταξύ επιβιβαστεί σε ένα από τα πλοία που είχαν σπεύσει για βοήθεια. Είναι καλά στην υγεία τους.

Ακολούθως επιχειρήθηκε η ρυμούλκησή του στην παραλία των Κουκουναριών, στη Σκιάθο. Η ρυμούλκηση όμως διακόπηκε επειδή το σκάφος γέμισε νερά και κατόπιν βυθίστηκε σε βάθος 170 μέτρων και σε απόσταση τριών ναυτικών μιλίων από την παρακείμενη ακτή. Στην περιοχή βύθισης του σκάφους, δεν διαπιστώθηκε ρύπανση. Το Λιμεναρχείο Σκιάθου διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου